lunes, 8 de junio de 2009

Els Resultats Electorals

En general EUPV continua demostrant que a La Pobla Llarga estem per dalt de la mitjana i això és motiu de satisfacció i agraïment.
Si a l'estat espanyol EU ha estat en un 3,73%, al País Valencià el 2,78% i en concret a la província de València el 3,14%, en LA POBLA hem obtés el 5,16%. Bastant per dalt de qualsevol d'eixos index. Això no és casualitat, és per un treball que dona resultats.

Per altra banda comparativament (respecte de les últimes europees del 2.004), hem perdut 6 vots (de 128 a 122).

A mi, a l'hora de ser crític no em dol dir la meua opinió de manera clara.
Crec que hem perdut una oportunitat per a millorar els anteriors resultats, era un bon moment però està clar que no teniem els instruments necessàris. En una campanya que es mou al terreny dels grans mitjans de comunicació, i on EUPV té tan difícil la seua presència, la qüestió no pintava massa clara, i més encara venint d'una renovació que encara ha de mesurar les seues possibilitats.

Alguns companys diuen que en els temps actuals resistir és vencer i en eixe aspecte vull donar les gràcies a tots eixes persones que amb el seu vot ens ajuden a mantenir la RESISTÈNCIA !!
En dos anys tindrem unes autonòmiques i locals, i ahí sí que VA DE BÓ. Serà el moment de dir que ja hi ha prou de resistir i començar a guanyar terreny.
Confie en mantenir el vostre recolzament i ampliar-lo.
De nou gràcies ...

12 comentarios:

  1. Et felicite per mantenir els resultats. Pero com t be dius les interesants seran les autonomiques i locals. en les autonomiques t penses q fer una altra mena de compromis seria bona idea ( jo crec q no), q et pareix aixo que diuen q a les proximes eleccions municipals hi haura una candidatura de bloc en pobla llarga? creus q seria una bona arma per canviar el govern al nostre poble, creant un tripartit, o mes b el q provocara sera q eu patira molt eixa candidatura en el poble? creus q eixe colectiu sols llevara vots a eu o tambe pot ser q en lleve a psoe o pp?

    ResponderEliminar
  2. Anem per parts:
    1.- Compromís a les autonòmiques? Actualment no em sembla possible, no es donen les condicions i a EU no estan per a més enganys. Jo personalment no tanque les portes a ningú, però no sóc partidari d'enteniments d'última hora. Diuen en castellà "El roce hace el cariño", doncs això requereix temps.
    2.- Properes municipals amb Bloc a La Pobla? Doncs em pareix que no seria la millor arma, més bé al contrari ja que dispersaria més el vot de l'esquerra i molt probablement obtindria uns pocs vots insuficients per a obtenir regidor, i que es pedrien. Dit açò, que hi haja gent nova que vol participar en política em pareix fantàstic.
    3.- Patiria EU sols o tambè PSOE i PP? Home majorment patiria EU, per afinitat ideològica, pot ser un poc el PSOE i difícilment el PP. Que lleve molt o poc depen de la candidatura, però en aquest moment poc és molt.

    ResponderEliminar
  3. jo encara no se qui son els q volen intentar aixo, pero jo sincerament crec q ja estaria b de q el nacionalisme arribara a pobla llarga!
    jo crec q uns 300 vots podrien arribar a traure tambe aprofitant de q son una nov alaternativa de vot.
    jo si els veig els donare anims perque tambe pense q mes tard o mes prompte tenia q ferse un partit nou en la pobla i el bloc en pareix de el milloret q podien fer!
    posiblement jo per example els votaria a les municipals!
    tambe teniu q valorar el psoe i vosaltres q porteu 2 legislatures q us voten i esteu en la oposicio vos ho dic perque tal vegada no seria tan mala idea el de una nova iniciativa perque pareix q sols no podeu!

    ResponderEliminar
  4. mira anonimo, jo soc dani soc un dels xavals q estan en el bloc, t'agraisc molt el teu soport, interes i el teu vot. tranquil q si podem tirarem avant la iniciativa.
    jo sincerament crec q si optingerem una bona candidatura i mirant com estan ara les coses en la politica municipal q la gent esta molt desepciona amb tots, podriem entrar perfectament i obtindre eixe regidor!
    vicent, gracies per deixar q podam parlar i opinar per asi el teu blog, i sincerament te dic q si a la proxima legislatura tenim candidatura espere q eu fasa una gran campanya per a q no li afecte molt i q els q mes els afecte siga a pp i psoe i tambe el canvi de govern perque no!
    efectivament jo tambe pense q un nou compromis per a les proximes autonomiques no es possible com ja va pasar en el 1987 amb upv els pactes a nivell autonomic amb eu no funcionen b, i acabem patint-ho! b molt agrait i content de aver parlat amb vosaltres, fins la proxima, adeu.

    ResponderEliminar
  5. Respecte d'aquests dos últims comentaris, a vore si m'explique:
    En primer lloc dir que el sector nacionalista es troba amplament representat en EUPV. A més jo, he estat en l'òrbita d'Esquerra i País que era la corrent nacionalista d'EU, fins que perderen el sentit de les seues accions. Em considere una persona nacionalista i durant la meua etapa universitària vaig participar activament en diferents col·lectius a la UPV. La meua companya regidora Lourdes també està molt propera ideològicament a aquest mon. No obstant, ningú té el patrimoni del nacionalisme, però a l'Ajuntament considere que sí que hi ha representació.
    En segon lloc, aconseguir 300 vots en la primera vegada que el presentes és pràctiment una quimera, molt complicat. Tant de bò fora així, però el més probable es que sumaren un centenar de vots o 150, que no serien suficient per a tenir regidor i que possiblement acabarien per afavorir al PP i perjudicar EUPV.
    En tercer lloc, Dani, m'alegra estar d'acord amb la teua visió respecte d'eixe pacte autonòmic. Les aventures amb el Bloc no han anat gens bé i jo les he defés a mort, però ara seria incapaç de plantejar una cosa així. Altra cosa és que a nivell local es puguen fer col·laboracions, eixa és una altra qüestió.

    ResponderEliminar
  6. vicent en primer lloc dirte q estic content de debatir i de compartir visions amb t.
    voldria aclarir q esquerra i país era part de upv i en el pacte de 1987 q citava abans q va ser un desastre se fraccionaren i es qdaren en eu o aixi o tinc jo entes. Tambe tinc entes q ara tornen a ser socis nostres i estan amb el bloc.
    Despres malegra asabentarme de q hi ha representació mes o menys del nacionalisme en la pobla, encara q no feu res per demostrar-ho.
    Despres dirte q nosaltres persupost q estarem disposats i contents de colaborar amb eu a nivell municipal, presentem o no candidatura.
    Estem disposats a parlar sempre sobretot amb eu.

    Ah dir q jo no veig una quimera els 300 vots heu veig molt dificil pero una quimera no, crec q podria ser possible, pero tambe se q encara som uns inexperts amb tot aço i no puc opinar, per aixo et dic q no presentarem candidatura sino tenim gent preparada i una bona candidatura, pero q no presentem candidatura no vol dir q no comencem a tindre presencia en el poble i a organizar coses.
    Quin a es la teua i la postura de eu pobla llarga sobre la zona peatonal? Penseu realizar algo per impediro o per protestar?

    ResponderEliminar
  7. Doncs no, amic. Ho tens prou mal entés. Esquerra i País naix a EUPV, precisament després del trencament del pacte que nomenes, però no eren part d'UPV, a més fins fa quatre dies al Bloc no es permitien les corrents internes (si no tinc mal entés).
    Lo de que no fem res per demostrar-ho, quan s'esta a l'oposició és bastant compicat, en tot cas t'hauries de fixar en les legislatures en que EU ostentava l'Alcaldia.
    I per últim lo dels 300 vots és una opinió basada en una certa experiència, però al fi i al cap una simple opinió, i per suposat que lliurement es poden fer suposicions molt diferents. Jo no li donaria masa importància a les especulacions.
    AH!! La zona peatonal? En EUPV pensem que no es poden fer així les coses. Que el normal seria tractar d'arrivar a propostes consensuades, amb la resta de grups polítics, el veïns i el comerciants. No pots dir: "Açò és el que hi ha, si t'agrada bé i si no també". Llig l'entrada que explica com ens presentaren els projectes i flipa !!!!

    ResponderEliminar
  8. si tens raó ja sabia lo de esquerra i país perdona en vaig expresar malament ara q ho veig.
    esta clar q no tenim la mateixa visio de les coses pero esta b q ens entenem!
    no compartim la visio del valencianisme i nacionalisme q per a nosaltres es necesaria en la pobla al igual q a tot el país.
    pero ens entenem!

    ResponderEliminar
  9. Hola Visent
    Me he entretenido leyendo el chateo entre tu y Dani. Los tejemanejes entre partidos no le interesan a la gente. Por eso gana el PP, ellos siempre van al grano.
    Hay que poner sobre la mesa algo serio, que se cuele por debajo del sombrero de las personas.
    El perfil será anónimo, pero tu tienes mucha vista.
    Chao

    ResponderEliminar
  10. Gràcies "Anónimo". M'ha resultat reconfortant llegir de nou tot açò (ja no ho recordava). Com pots comprovar el temps m'ha donat la raó.
    Lamentablement ...
    Dani ara estarà molt content però les paraules estan ahí.

    ResponderEliminar
  11. Hola Visent
    Me he leído otra ristra de los comentarios, previos a las elecciones con los del PP y veo que todos os perdéis en cosas que llenan los comentarios pero no las urnas. Habrá que comprarse un manual de rutas y distribuirlo, creo que lo mejor es tocar el suelo con los pies y pensar en alguna solución, aunque sea de segunda mano,para que nos quitemos las telarañas de la vista.
    Chao

    ResponderEliminar