viernes, 20 de noviembre de 2009

Pujada del IBI


El passat dilluns tinguerem un ple extraordinari que qüasi exclusivament va servir per a aprovar una pujada de l'IBI, amb els únics vots a favor del PP. Al proper any tots pagareu més de contribució. El tipus de gravamen aplicable a la base passa del 0,55 al 0,67.
L'any anterior l'havien baixat i ara el tornen a pujar i jo tinc una teoria maliciosa, perque no confesar-ho.

L'any passat pujaren un fum d'impostos tres anys de colp, ja que aplicaren una pujada del IPC dels tres últims anys. Els diguerem que era una burrada, fer això en moments de crisi i que en tot cas les pujades han de ser progressives.

Jo crec que per a compensar aquestes pujades, decidiren rebaixar el IBI dos punts i no mediren bé el que feren. Se'ls va anar la mà i ingressaren menys del que tenien previst (a falta de confirmació estime que passarà dels 230.000 € el forat que els provocarà sols aquesta partida), la qual cosa amb el desastre que ja provocaren l'any anterior amb els ingressos urbanístics, a pesar de les nostres advertències quan es va presentar aquell pressupost, és una calamitat.

Ara es donen compte de l'error i corregeixen. La realitat és que no hi ha direcció política, les coses es fal al tun, tun, sense previsió i passa el que passa.

És el que hi ha quan els que estan no pinten i els que pinten no estan.

Antecedents per ordre cronològic (fixeu-se en les dates):
http://jvdasi.blogia.com/2008/110201-la-situacio-economica.php
http://jvdasi.blogia.com/2008/121001-nova-pujada-d-impostos-del-pp.-.....-a-pagar-toca-.php
http://jvdasi.blogspot.com/2009/07/liquidacio-pressupost-2008-ii.html

6 comentarios:

  1. i que vols que fem , si la gent es cega i no son capasos de analizar les situacions politiques i economiques del poble,sols veuen i cruen lo que esconten i diuen per el carrer i en les botigues.

    ResponderEliminar
  2. Jo tracte d'utilitzar aquestes formes de comunicació barates, per tal de difondre informacions municipals que es necessari que es coneguen.
    Per un costat per a que estigau informats (qui tinga interés) i per altre per a que si es presenta o pugau explicar a més gent quan es done el cas.
    Això seria traure-li un gran profit. Per altra banda hi ha coses que no es poden amagar i quan arribe el rebut de l'IBI, ja voras com es nota!

    ResponderEliminar
  3. el pancatalanisme de l'esquerra valenciana, (pla hidrológic, conflicte llinguistic, problemes identitaris, que si La Pobla es catalana...), l'anti-cleriscalisme recalcitrant (sempre teniu a má el chiste-acudit fácil en contra del cristians i les jerarquies de l'esglesia, als musulmans ni una broma ni mitja), la divisió dels mal anomenats progresistes locals (pspv-psoe, eu i ara també el bloc)i també crec que la pujada del nivell de vida dels poblatans(¿aburguesament?), el socialistes i comunistes locals, que després de montar les seues empresses a La Pobla estan mes prop de ser amos que jornalers... tot aço fa que cada vegada tinga menys sentit el ser d'esquerres a la Pobla i a Valencia, Castello i Alacant (Pais Valencià, Comunitat Valenciana, no vull molestar a ningú).

    Una esquerra conciliadora, integradora, contructiva, que no mire al passat, sino, al futur, en els peus a terra i conscient de que a banda de fer politica de partit i ha que fer política per als poblatans, mà a mà en(amb) ells.

    Quina resposta te esta esquerra local desventada per als autonomos, per als xocotets (petits) empresaris avocats a tancar les seues empreses, per a les persones que han vingut d'altres parts de Espanya i als que tractem com a xurros castelláns ...i per als rumanos, polacos etc..
    penseu-ho bé, feu un poc d'autocritica i voreu perque ens goberna un trepa(25 anys presentanse i en 4 partits diferents) com R.S.

    De totes maneres també reconec la tasca i la lluita de Vicent Dasí, la seua valentía i personalitat per a estar ahí, en la lluita, esta nova lluita del segle XXI i que deuría deixar arrere els clixès i prujudicis que arroseguen a la esquerra local desde sempre...

    avant Vicent.

    (disculpeu la meua escriptura, no he volgut fer servir cap corrector informatic, jo, com el 65% dels poblatans no se escriure en valencià)

    ResponderEliminar
  4. Que conste que per a no saber escriure el nivell és més que notable. Jo tampoc faré ús de corrector.
    Barretjes moltes coses (anticlericalisme, aburguesament, pla hidrològic, conflicte lingüístic) i entendràs que discrepe d'algunes d'elles, en tant en quant plantejes a aquests elements com a motivadors d'un descens del suport a les opcions d'esquerres.
    Per exemple, les posicions respecte del pla hidrològic o el conflicte lingüístic estan clares i són defensades sense vacilacions, independentment de que agraden més o menys.
    No estem per a actuar en funció del que diuen les enquestes (amb alló de "Estos son mis principios; si no le gustan, tengo otros.").
    Defensem la unitat de la llengua, estem en contra dels transvassaments entre conques (No podem basar el creixement econòmic i productiu d’una determinada zona en factors externs com és l’aigua d’altres conques), la separació de l'esglèsia i estat, etc...
    Aquestes són les nostres posicions (les meues també, mai he amagat el que pense) i que aquestes posicions no siguen compartides per una majoria, no vol dir que tingua'm que canviar d'idees.

    Però hi ha responsabilitats i errors, per suposat. Tal volta no hem sabut ser suficientment generosos i integradors, però eixa és una responsabilitat a altre nivell. La diversitat és més difícil d'administrar que el jo mane i tú calla.

    A nivell local, el treball és altre i els problemes són altres. Treballar per un poble obert, acullidor, amb participació democràtica, i no un simple trampolí per a les aspiracions personals.

    Hi hauria molt que parlar, amb serenitat i sense pensar nosaltres som els bons i ells els roïns.

    AH! I moltes gràcies pels ànims ... continuaré treballant, oferint la nostra visió i denunciant tot alló que crec que està mal. Solc patir una crisi a l'estiu, però la d'aquest any ja esta superada i les piles carregades.

    Una abraçada ...

    ResponderEliminar