domingo, 13 de junio de 2010

L’AJUNTAMENT S’APROFITA DELS ALUMNES EN PRÀCTIQUES DE L’INSTITUT


L’Ajuntament té un acord de col·laboració amb l’institut de secundària pel qual proporciona a alguns alumnes especials, la possibilitat de completar la seua formació amb pràctiques de jardineria i administratives.
• Que ha passat? Que l’Ajuntament ha ficat a aquests xavals, durant un temps, a repartir butlletins municipals i a pintar senyalització als carrers, sense elements de seguretat, amb una pintura, que per la funció a la que va destinada és molt forta i desprén vapors que són prou toxics.
No se si hauràn fet alguna tasca més del mateix estil, però d'aquestes almenys tenim evidència.
• Açò és una falta greu, ja que per un costat significa que els xavals no han dedicat el temps que els tocava a la seua formació en les tasques compromeses, aprofitant-se d’ells, com si foren mà d’obra barata, amb l’assignació de tasques que no els són pròpies.

7 comentarios:

  1. No em pareix gens bé, simplement que s'hagueren negat aquestos joves si no era el que realment deuien fer. Tant que la joventut es queixa de normal i quan toca fer-ho ...

    per altra banda, Vicent, elements de seguretat no?
    A la foto es veu senyalitzat i tallat al tràfic el lloc on estan treballant. I van en xalequet.
    Ara, si et referises a la pintura, que diu que deuen portar mascareta (al pintar a l'aire lliure) i no els la van donar, és veritat que no la porten.
    O potser, estan aplicant-la mal, perquè estan damunt damunt del pot de pintura o de la línia que estan pintant. Falta d'instruccions?

    ResponderEliminar
  2. Efectivament ho deia per les mascaretes, pq normalment eixe tipus de pintura és bastant forta i tòxica. De totes maneres MAL faríem si ens parem a vore si ho fan bé o mal, si els han donat instruccions adequades o no, senzillament no tenen per que saber fer-ho, ni ningú els hauria d'asignar eixes tasques.
    Per altra banda pretendre que els xavals se revelen contra qui dona eixes ordres, és un poc ingenu, i és una manera de fer-los a ells responsables, visió que no comparteisc en absolut. Eixes instruccions eixen d'algún lloc i ja seria hora que algú assumira responsabilitats de les coses que es decideixen, que ací a l'hora de fer-se la foto tots estan en primera línia i quan s'han d'assumir errors, no trobes a ningú que done la cara i la política és responsabilitat.

    ResponderEliminar
  3. totalment encertat Vicent.
    el mateix anònim

    ResponderEliminar
  4. Bueno empemce que en el bulleti que va per ahi no esta be.Els xiquets no es senten aprofitats al reves estan molt contents de com els han tractat.Em pareix de molt mal gust que tragueu als xiquets menors en el bulleti per cuestions politiques.En quant a la seguretat crec que esta tot ven señalizat i esta al aire lliure per aixo no porten les mascaretes crec que deurieu de rectificar.Pregunteu als xiquets tot el que ens han enseñat antes de parlar.Vorem si aixo queda aixina per traure fotos de uns menors per raons politiques.Loque tindrieu que fer es antes parlar en els xiquets a vore com els anat.

    ResponderEliminar
  5. Bé, m'alegre que ens plantejen els seus dubtes, però anem per parts i raonem:

    No es tracta de que els xiquets es senten o no aprofitats, sino si realment s'han aprofitat d'ells fent tasques que no els corresponia (per exemple ficar-los a repartir butlletins municipals, encara que d'això no tingua'm foto). Els hagueren pogut encomanar fer tasques de vigilància o neteja d'edificis públics (per ficar exemples arreu), i també hagueren estat contents amb tal de fer qualsevol cosa, però insisteixc que no és eixa la qüestió. Que jo sapiga repartir butlletins o pintar voreres no té res a vore amb la jardineria i haurien d'haver estat fent tasques relacionades que els ajudaren a adquirir coneixements i practica.
    Però aquesta qüestió no la discuteix ningú, ja que quan preguntarem pq els xavals havien estat repartint els butlletins municipals, els regidors del PP i el Sr. Soler reconeixien que això havia estat molt mal fet. Per tant no és sols l'opinió d'EU, sino la de tots els representants municipals. Encara que la veritat diuen que esta mal però ningú assumeix la responsabilitat d'eixa decissió.
    I si vosté opina que no passa res per ficar a repartir als xiquets aquests butlletins municipals, doncs està en el seu dret però nosaltres no podem estar d'acord en absolut. És aprofitar-se d'ells com a recurs barat.

    Per altra banda, lo de "vorem si queda aixina per traure fotos de uns menors", pareix una amenaça que lamentant-ho molt li he de dir que no té molt de sentit. Hem segut escrupulosos i seriosos, estan a la via pública i no se'ls veu la cara (un d'esquenes i altre amb el cap agaxat). De totes maneres, si hi ha alguna novetat al respecte estarem agraïts en que ens ho facen saber per a comunicar-ho al Sr. Soler pq el Butlletí Municipal està plagat de fotos de menors sense cap mirament (no un o dos, sino centenars!!!) i igual necessitariem avisar-los per a que ho tinguen en compte.

    ResponderEliminar
  6. Per primera jo no amenace a ningu.Als xiquets no es au preguntat res al igual que als mestres.Als xiquets els han ensenyat moltes coses com per exemple podar arbres i altres coses com tambe els han donat teorica els dies que estaba plogen per a que feren algo.Jo nomes com no ma paregut be que traguereu eixes fotos per politica he tocat al defensor del menor i ell per telefon i el ordinador ma dit lo que tenia que fer i aixo es lo que estinc fent.Per lo que dius dels altres bulletins si fora per lo mateix actuaria de la mateixa manera.Perque en la web es veu millor perque esta en color i com hauras vist si que estaba senyalizat i els xiquets en els xalecos i una persona major estaba en ells.I ja no tinc res mes que dir.

    ResponderEliminar
  7. Crec que no és difícil d'entendre, però tactaré de ser concís:
    En primer lloc, m'alegre que no siga una amenaça per tractar de contrarestar una opinió que res té a vore amb una foto o altra. Si l'interés és defensar algun dret que es considere afectat, perfecte i si cal esborronar alguna part que ens ho diguen i ho farem, cap problema. No veig quin és el perjuí, però com eixe no és el debat insisteixc en que cap problema.
    En segon lloc, el assumpte real de fons. Per suposat que els hauran ensenyat alguna cosa. Vull pensar que no s'han dedicat únicament a repartit butlletins i altres tasques no relacionades. Es d'esperar que hi haja temps aprofitat (que lamentable sino fora així), però el que nosaltres hem criticat, critiquem i continuarem criticant, és que a eixos xavals se'ls haja utilitzat per a fer qüestions que no tocava i lo de ficar-los a repartir butlletins és vergonyos. I aixó està molt mal fet, i així ho reconeixen tots. M'agradaria saber si a vosté això li ha paregut bé, per que en eixe cas simplement tenim opinions diferents, que al fi i al cap és normal i no tots pensem igual.
    En la nostra opinió mentre han fet tasques com les que anomena de poda o les classes teòriques doncs han estat fent el que tocava i quan els han enviat a repartir butlletins del Sr.Soler els han encomanat coses que no tocaven, i crec que és fàcil entendre que està bé i que està mal. No se que hauriem d'haver preguntat als xiquets, ells fan el que els manen i no qüestionen res més i em pareix normal, no hi ha cap crítica als xavals, sino als que donen les ordres interessadament.
    Estic a la disposició de qualsevol per a tractar d'explicar aquestes posicions, si es que realment no s'entenen.
    Salutacions cordials ...

    ResponderEliminar