lunes, 27 de septiembre de 2010

EL PLE DEL PRESSUPOST DEL 2.010. Per fí.

Hui hem tingut el debat del pressupost al ple. Tractaré de fer-vos un resum de per on ha anat la nostra intervenció, la justificació de l'Alcalde i una valoració personal de la resposta de l'Alcalde:

1.- Li hem recriminat la tardança. Aprovar el pressupost a falta de tres mesos no és serios i et deixa sense el major instrument de control econòmic.
Alcalde: Diu que Esquerra Unida els aprovava en Abril, Març i que ells sols ho han fet tan tard aquesta vegada. Que anaven a presentar-lo en agost i nosaltres varem demanar que no ho fera i ens han fet cas per a que tinguerem més temps per preparar-lo.
Comentari: Es cert el que diu d'EU, però ells ho criticaven i dic jo que si era criticable abans tombé ho es ara. Però hi ha un factor que hauria de tenir en compte, EU no gevernava sols, ho feia amb el PSOE i els pressupostos s'havien de negociar. Jo vaig participar d'algunes d'aquestes negociacions i eren dures, molt dures, i aprovar els pressupostos no era fàcil. Però el PP? Amb qui ha de negociar? Soler no negocia res, ni amb la seua ombra es capaç d'arrivar a un acord. Les coses són a la seua manera o de cap manera. El PP per a aprovar un pressupost sols necessita treballar i passar-ho al ple, així que no compare la seua situació amb la de fa uns 12 anys.
Per altra part no és cert que no convocaren en agost per nosaltres, i per a donar-nos més temps. Quasi fa vergonya haver d'explicar-ho, però l'Alcalde després de que li hem preguntat continuament pels pressupostos, l'última setmana de Juliol li preguntarem de nou i ens va dir que ho faria en agost. Ens queixarem i va dir que ho sentia molt però que ho faria igual. Després ha arrivat setembre, i no ho han presentat la primera setmana, ni la segon, ni la tercera ...
És un argument fals, i crec que fins i tot ofen a l'inteligència.

2.- No veiem normal que pressuposten com a ingressos imprevistos, quasi 200.000€. No són imprevistos? Sempre s'ha pressupostat alguna cosa, però com pots confiar tant a un imprevist?
Alcalde: D'aquest assumpte no ha dit res.

3.- No han tingut en compte el retall de la Conselleria d'Educació (s'ha ficat les botes Font de Mora retallant en educació per tot arreu) i han consignat una subvenció de l'Escoleta Infantil que no és real. Ja presentarem una moció al respecte demanant que no es retallara, el PP la va votar en contra i per lo vist ni es va enterar de que anava el tema.
Alcalde: No sabe no contesta, Tampoc ha fet cap referència.

4.- Es ridícul que continuen pressupostant ingressar per les dos antenes, quan ja deuria d'estar desmantetllada.
Alcalde: Segons ell, encara que el contracte està rescindit, com que l'inquili (l'antena) continua allí li han de seguir cobrant.
Comentari: Es ridícul, si fan això i continuen cobrant per l'antena, aleshores estan sent complices de que l'antena continue allí emitint. No es serios. Al meu entendre no van a cobrar d'ahí, no deuen, però es que si ho fan estan donant peu a que l'antena continue emitint.

5.- En el Pla d'Obres Provincial (obra que es finança tots els anys entre Diputació i Ajuntament i en que al nostre poble per població li correspon pagar el 25% de l'obra), sols han consignat un 5% de l'obra, quan en teoria s'ha de participar en un 25%.
Alcalde: Ha tractat de justificar-ho amb decissions de la Diputació i futures variacions.
Comentari: M'ha sonat a escusa barata, però estic tan convençut del que dic que quan es tanque el pressupost del 2.010, es demostrarà que les seues paraules eren "fum", com quasi sempre.

6.- Ens queixem de que continue mantenint capritxosament llocs de treball que són un luxe en la situació actual, ens referim a l'assesora de premsa de l'Alcalde.
Alcalde: Diu que l'informació és necessaria i que també es cultura i que és imprescindible per al poble. I que els seus capritxos se'ls paga ell.
Comentari: Puc estar en part d'acord, però una cosa és informació i altra manipulació. Contar només les coses que a ell l'interessen amb una visió parcial, i pagat amb els diners de tots és indigne. O sino, com pot ser que per exemple es produeisca una concentració de 450 persones manifestant la seua oposició al tancament de la residència i la periodista no informe? Això no passa tots els dies i va tenir la suficient magnitud com per a deixar en evidència una suposada objectivitat que evidentment no existeix.
Si nosaltres volem fer la nostra valoració, ens la paguem en el nostre butlletí. Al PP li la paguem entre tots.

7.- Ens fa por que com que han de retallar el deficit i veiem que no es va per bon camí, acabaran retallant dels serveis socials per a aconseguir-ho i ja li he dit que estarem atents a que no caiga en eixa temptació.
Alcalde: Ho nega i diu que han pujat la dedicació de 4 a 8 hores en els serveis socials.
Comentari: Per un costat ja parlerem quan ho veiem, i per altre és cert que l'han passat de 4 a 8, però sols aquest any i pq Zapatero ha donat una part del Plan E del 2.010 als Serveis Socials i quan s'acaven els diners .... com en el compte de La Ventafocs ("La Cenicienta"), el carruatge es tornarà carabassa, i el cavall tornarà a ser ratolí.
EUPV ha segut, l'única formació que ha mantingut al 100% sempre els serveis socials.

No hay comentarios:

Publicar un comentario