miércoles, 20 de octubre de 2010

Sobre el deute amb la Seguretat Social i l'actitud de l'Alcalde

Una altra de les qüestions que li plantejarem a l'últim ple era referent a la notícia de l'estiu que deia que La Pobla era el poble de València que més debia a la Seguretat Social. A data del 31 de març, parlava de 188.000 €.
A la resposta que es va donar des de l'Ajuntament i que vaig mencionar en aquesta entrada (feu click), algú de l'Ajuntament deia que era cert, però que eixa quantitat no podia ser. Que era massa elevada per a un poble com La Pobla Llarga.
A mi aquesta tàctica del calamar (llançar la tinta per a emborronar-ho tot i crear el dubte) em va parèixer molt lamentable. No se qui va fer les declaracions però si no va ser l'Alcalde, que estava de vacances, seria l'Alcalde ocasional (obviaré el nom).
Li vaig demanar a l'Alcalde que aclarira si era cert o era exagerat que a eixa data la xifra del deute era de la que estaven parlant els mitjans.
La resposta de l'Alcalde fou que no es debia res a la Seguretat Social, i no em deixa aclarir el tema. Diu que ja m'ha contestat i punt.
Abans el Sr. Soler acceptava el diàleg (al principi de legislatura), però ja pareix que li molesta bastant el debat, a més utilitza una burda manipulació de les paraules per a justificar-se, però HE DE DIR QUE NI AIXÒ FA CORRECTAMENT ...
El Sr. Soler vol utilitzar el fet que la Seg. Social, li reconeix que esta al corrent de pagaments per a dir que no té deute, ja que té un acord d'anar pagant el que deu poc a poc. Jo se que eixa és la seua intenciò però es que confundeix els termes.
Fique un exemple que crec que entendreu:
Jo estic al corrent dels meus pagaments amb el banc, però tinc un deute amb ell que te cagues (la hipoteca).
Jo li pregunte pel deute i ell confundint els termes em diu que no deu res i es queda tan ample. Soler ara ha decidit amagar-se, fugir de donar explicacions i en realitat no està fugint de donar-me explicacions a mi, sino a una part important del poble que tractem de representar.
Sempre he pensat que si u està tranquil amb la seua gestió l'explica i si el Sr. Soler no ho fa, per alguna cosa serà.

2 comentarios:

  1. Este Soler és increïble. Es queixava de tindre deute quan va arribar al govern i ara pareix que se li ha oblidat el significat de la paraula "deute".
    I entenc que, en la política actual, qualsevol dada relacionada amb deute, davallada, o termes similars implica que l'oposició vaja "a degüello", donada la sensibilitat social que arrosseguen aquestes paraules.
    Jo, personalment, voldria que s'informara al poble del deute, pel simple fet de saber què estic pagant com a poblatà (a més de que la següent legislatura també pagarà aquest deute i seria òptim que tots els partits sàpiguen què van a trobar-se). No vull tirar-li en cara res si no hi ha raó. Si era un deute impossible d'evitar, sols vull saber-ho. I si no, recordar que els diners són del poble, els deutes també, i... per si no ho recorda... el poble som tots.

    ResponderEliminar
  2. Vàries coses vull afegir (de manera molt sintetitzada) a aquesta reflexió que fa, X.B.
    1.- Tots contem en que la situació és pijor de lo que ja coneixem i que la primera tasca serà avaluar la situació real.
    2.- El fet d'aquest deute de 180.000 € és més alarmant pel que simbolitza. L'Ajuntament ha deixat de complir les seues obligacions amb la seguretat social, fins a acumular eixe import.
    3.- A mi em sembla tant o més preocupant saber que l'Ajuntament fa un prèstec a curt plaç (operació de tressoreria per a tenir liquidesa) de més de 600.000 € i reconeix que no podrà tornar-ho. Quan arribe el moment s'haurà de renovar. En realitat és com obtenir un prèstec a llarg plaç que no va a cap inversió definida, i no saps on va.

    ResponderEliminar