lunes, 30 de mayo de 2011

A Joan i Dani

Joan ... "la teoria de que els 167 vots del bloc hagueren anat als Psoe o a Eu es un poc estupida, perque hi hauria gent que directament no haguera votat."
Qualificar d'estúpid eixe raonament em pareix prou maleducat i insensat.
Estas dient que si no hi haguera hagut una candidatura del BLOc, molta gent s'haguera quedat a casa i no haguera eixit a votar a les eleccions autonòmiques?
O l'altra alternativa, ... que haugueren anat a votar a les autonòmiques i no hagueren votat a les locals?
Vinga va, sigua'm seriosos ... i acceptem la realitat tal i com és.

A Dani ... "Nosaltres no hem llevat cap regidor a ningú, en tot cas altres han impedit que tingam eixe regidor, que era la clau i la unica posibilitat per al canvi en la pobla, nosaltres erem el vot útil, nosaltres no hem fet que eu, ne perga uno, el p ...erdia igual davant la crescuda del psoe no hem molestat per a res."
Com a Joan ... sigua'm seriosos: És cert que vosaltres no lleveu cap regidor a ningú, entre altres coses pq el BLOC té tot el dret del mon a presentar candidatura (cosa que no cal que repetiu insistentment que jo no he trobat a ningú, per molt que repasse amunt i aball, que diga el contrari) i pq els regidors no són propietat de ningú. Però ostres ... no digues "en tot cas altres han impedit que tingam" !!!

Respecte del que dius del BLOC ... "era la clau i la unica posibilitat per al canvi en la pobla, nosaltres erem el vot útil, nosaltres no hem fet que eu, ne perga uno, el perdia igual davant la crescuda del psoe no hem molestat per a res"
T'has lluit !!
T'importaria explicar això, si pots, amb números? A mi no em costaria gens demostrar-te el contrari, amb dades raonades per a tot aquell que les vullga entendre.

RESUMIDAMENT: Jo pense que el BLOC té dret a presentar-se sense cap dubte, però el perill del cost que es podia arribar a pagar o no s'havia valorat o si s'havia valorat no li han donat importància.

Vos recomane ... com a exercici per a vore quines previsiones teníem Dani i Jo fa dos anys, la lectura de les entrades del meu Blog de juny de 2.009. Millor dit, dels seus comentaris (Els resultats electorals).
El temps dona i lleva raons ...

7 comentarios:

  1. Anem per parts. En primer lloc cal destacar que els comentaris que remarques els vam escriure desprès de llegir certs comentaris que ni molt menys posaven en bon lloc al Bloc, ni a la gent que forma part del col•lectiu. I si vam comentar va ser única i exclusivament per a defendre’ns d’eixes critiques, ja que en ningun cas era ni es la nostra intenció dicutir amb tu ni molt menys amb EU on sabem i valorem que hi ha gent de lo milloret del nostre poble,i que no voldríem pedre l’amistat. Esta clar, que al estar enfadats amb els comentaris tal vegada no mesurarem be les nostres paraules, pero això si no ens arrepentim del que vam dir.
    Per altra banda, sabem que hi ha gent que si no ens hagues votat a nosaltres no haguera votat, ja que estaven descontents amb la situació de la política local. I passant als números podem dir, que el Bloc tenia 167 vots, eliminant el vots que hem nomenat abans, i suposant que els vots s’hagueren repartit entre Eu i el Psoe, haguera sigut molt dificil que tragueren un altre regidor algú dels dos, ja que els faltaven 80 i 111 vots, respectivament.
    Respecte els comentaris de fa 2 anys, dir-te que estava jo sol sense col•lectiu, amb el únic suport del meu company Marc, i hi havia una altra visió en aquell moment, pero poc a poc ja vegerem que crear col•lectiu era molt costos i per a alguns impossible pero ho hem aconseguit! Per això estàvem mes o menys contents la nit electoral i no per altra cosa. També cal remarcar que el fet que 167 persones donaren el seu suport al Bloc que es presentava per primera vegada al poble i que no aplegava al mitg any de col•lectiu formalitzat, evidencia que hi havia cert descontent amb la política local.
    Per acabar dir-te que en pareix molt extrany de la teua part agafar els nostres comentaris i posar-te’ls ací al blog, no sabia que t'havies fet de la prensa rosa?
    Amb açò, esperem acabar d’una vegada per totes amb la “polèmica” del comentaris, perquè es una cosa que no beneficia a ningú, bueno si al PP perquè mentre nosaltres ens pelem ells van a tornar a governa durant 4 anys el nostre poble, i acabar amb això i aconseguir un poble millor deurien ser els nostres objectius, i els del Bloc almenys ho son.
    Salut i endavant, el temps ja dira que pasa.

    ResponderEliminar
  2. "mentre nosaltres ens pelem ells van a tornar a governar durant 4 anys el nostre poble i acabar amb això i aconseguir un pob..." pues haverho pensat abans, no xavals? Ara la "faena" ja està feta...ixa és la realitat,no n'hi ha altra...
    P.D.:ELS 167 evidèncien lo que cadascú vol que evidèncien...

    ResponderEliminar
  3. Tinc la sensació de que vaig a clavar-me on no m'han cridat, però...

    1.- En la meua opinió, tota persona o grup que crega que pot aportar una alternativa de govern diferent a les existents ha d'animar-se i intentar-ho. La democràcia es basa en això.

    2.- Sols conec els comentaris que s'han publicat a aquest blog donat que no tinc Facebook (o no sé on s'han realitzat, si no és a la xarxa social). Açò ho dic perquè cap la possibilitat de que algú ja haja comentat coses semblants a les que expose.

    3.- Em pareix poc probable que la gent que ha votat al "Bloc" no haguera anat a votar en cas que aquests no haveren presentat llista. És més, crec que la majoria havera continuat votant. I, en cas de votar, crec que la major part d'ells s'havera sentit més identificat amb la candidatura d'EUPV que en la del PSPV o la del PP. De totes formes, tot açò són conjetures. Està clar que hi ha qui no hauria votat o hauria votat en blanc, però em pareix que no havera sigut la tònica dominant.

    4.- Tot i que em reafirme en allò expresat al primer punt, també vull recalcar que, en ocasions, dues postures poden no estar tan allunyades com es pensa. Així doncs, considere que una candidatura pot satisfer a dos grups després de llimar les diferències més importants. Entenc la il·lusió de formar una candidatura que sents que expresa tot allò que sents i de poder avaluar amb vots la quantitat de gent que simpatitza més amb eixa idea que amb la resta. Encara així, en la "complicada situació" en la que es trobava l'actual grup de govern, crec que la divisió que inevitablement s'anava a generar amb l'aparició del "Bloc" requeria també una anàlisi dels avantatges i desavantatges que podien aparéixer si es produïa una situació com la que s'ha produït; així com els avantatges i desavantatges d'aconseguir (o no) un govern en coalició i no haver presentat llista. Si realment es consideraven insalvables les diferències i el possible canvi de govern a un govern de coalició no es considerava una millora substancial front a conéixer el recolzament que una proposta diferent rebia al poble, la candidatura havia de presentar-se. I, entenc, que l'augment de possibilitats de 4 anys més amb el mateix govern no eren considerats un mal suficientment gran per a no fer-ho. És fàcil parlar a "toro passat", però crec que molts comptàvem amb que era poc probable la consecució d'un regidor per part de la llista del "Bloc". Espere que ningú s'ofenga per aquesta afirmació. No deixa de ser una opinió fonamentada en 4 paraules d'ací i 4 d'allà.

    [...]

    ResponderEliminar
  4. 5.- Deixant de banda les estratègies polítiques, que no són un tema que m'agrade massa, parlaré un poc de la meva visió dels resultats. Crec que l'agrupació local d'EUPV ha fet un gran treball d'oposició durant aquests 4 anys. I no vull menysprear el treball del PSPV, però baix el meu punt de vista les diferències són extremadament superiors a les que se'n podrien derivar del treball. Cal pensar que EUPV no ha sigut capaç de transmetre al poble la vàlua real del seu treball. A més, el canvi del panorama local amb l'aparició del "Bloc" dificulta l'emissió de judicis certers sobre el treball realitzat i condemna a EUPV a tindre sempre darrere l'orella el famós "què havera passat si...". De totes formes em reafirme pensant que, tot i sumar la totalitat dels vots que ha rebut el "Bloc" als d'EUPV, crec que hauria sigut infravalorada una oposició constant, creativa i constructiva. Sols puc relacionar aquestes grans diferències amb una bona campanya i una proposta atractiva per al poble per part del grup PSPV, donat que no crec que la marca PSOE passe pel seu millor moment i que el treball d'oposició havia sigut menys notable que el d'EUPV. S'ha valorat més la imatge de futur que la realitat del passat. Per altra banda, he estat enrecomillant al "Bloc" sempre que m'he referit a la seua candidatura de 2011 perquè, encara que tots s'esteu referint a ella com a tal, es tractava de COMPROMÍS. Al meu parer, ni tan sols el BLOC (ara sí) de La Pobla ha aconseguit avaluar el seu potencial donat que crec que alguns dels vots poden haver arribat de la mà d'INICIATIVA i no deixa de ser una coalició que pot repetir-se o no.

    6.- Per últim, m'agradaria alçar els ànims de tots. Comencen 4 anys nous on: poble, oposició i quasi-oposició (i fins i tot Ajuntament, si s'escau) hem de treballar junts per tal d'aconseguir un millor poble recolzant-nos en allò que compartim. Que no serà poc. I en allò que no compartim, caldrà discutir i argumentar per tal de convéncer la resta perquè, en definitiva, açò és la convivència.

    Lamente el "toxo".

    ResponderEliminar
  5. Hola Dani i Joan, Jo tampoc vull donar-li moltes més voltes, pq no ens condueix a res. Ara ja està fet, però comente algunes cosetes:
    Dels comentaris en calent, res a dir.
    Jo sí que crec que hem deixat passar una oportunitat de luxe per trencar la majoria absoluta i que hagueren pogut traure eixe regidor. La suma de vots d'esquerra tornen a ser més que els del PP, i la meua experiència em diu que es poden contar amb els dits d'una mà (d'una) la gent que vota a les autonòmiques i no ho fa a les locals. Al final decideixen i ... voten. Es fàcilment constatable.
    Per últim ... de la prensa rosa? No se pq dius això, no parle de la vida privada de ningú. Simplement es que al Blog et pots extendre tranquilament i al Face se'm feia molt complicat anar responent un a un a les diferents coses que s'havien dit, sobretot deprés de la meua absència premeditada precisament per a evitar calentures.
    Per a un comentari breu i ficar un enllaç val, però per a explair-te un poc, no era el millor espai.
    Per cert ... quan jo et feia el pronòstic d'un escenari de risc abans d'eleccions, en que vos donava 150 vots per a vosaltres, i establia un mínim de 230-240 per a obtenir regidor, amb la possibilitat de que passara el que ha passat, no em negaràs que no anava ben encaminat? Al mínim per a regidor l'he clavat i al vostre suport em vaig quedar curt per 17.

    ResponderEliminar
  6. Per cert ... no faltaren 80 i 111 vots, sino 79 i 110.

    ResponderEliminar
  7. Vaja per davant que tothom té dret a presentar-se a unes eleccions. No he llegit ni al Facebook ni als blogs a ningú que els ho discuteixi.

    En canvi llig al Facebook del Blog que diuen ells que els demes diuen que no tenen dret a presentar-se a les eleccions. Perquè eixes excuses falses? Acàs hi ha remordiment per haver frustrat la més que provable eixida dels pepers al no fer cas de "consells" previs a les eleccions i ara no saben a quí tirar culpes?

    Pel que fa a que el vot útil era el seu...un amic pepero m'ha dit que ells açò ho tenien clar. Era molt útil...per a ells.

    Em sembla a mí que s'ha pretés vendre "marca BLOC" i no tant idees. Les idees (com es deia per ací) ja estaven prou ben representades a EUPV.

    Un fart de PP's...

    ResponderEliminar