jueves, 8 de septiembre de 2011

Ple i Pujada de la quota de la Guarderia.

Al Ple de hui el PP ha aprovat una pujada del 20% en la quota mensual de l'Escoleta Infantil. Els motius ja se'ls podeu imaginar, el deficit que provoca en unes arques municipals que diuen que no poden soportar-ho.
Em recordat al Sr. Soler que ja en 2.009 presentarem una moció demanant a la Conselleria que no retallara en les ajudes a l'Escoleta i el PP la va rebutjar i fins i tot va justificar que la Conselleria retallara (com son els seus en lloc de defensar l'interés del poble peferia callar).
Li hem dit que l'Escoleta es deficitaria, efectivament, però es que no pot ser d'altra manera. Els pares paguen amb les quotes una part del cost, i l'altra part la paga l'Ajuntament (es dir tots els veïns i veïnes solidariament) ajudat per la Conselleria. Així es com ha de ser, pq sino seríem una simple empresa privada buscant un benefici econòmic.
Dit açò el dèficit ha de ser assumible i controlat, i necessariament els preus s'han de revisar pujant el que normalment puja el nivell de vida. Però senyors, NO UN 20% !! 
L'any passat la subvenció de l'Escoleta va ser en total de 43.440 €, per a aquest any a pesar dels retalls serà de 45.890 €, pq tenim un aula més subvencionable que no teniem declarada fins ara. O siga que eixa no pot ser l'excusa.
Li hem ficat damunt la taula molts altres llocs als que es pot i es deu acudir abans per a ajustar el pressupost, com per exemple ...
... els 15.000 € de la tècnic de comunicació + seguretat social (a hores d'ara un luxe)
... els 13.000 € pressupostats del BIM
... els 15.000 € del tècnic addicional d'urbanisme
... els 21.000 € que anaren l'any passat al futbol o els 12.000 € que ja porten enguany
... els 50.000 € que se'n van en despeses jurídiques

i a més tenint en compte que s'han arreplegat 975.000 € d'una nova cessió de l'aigua potable per a 25 anys (ho dic de memòria), i que podríen i s'hauríen d'utilitzar per a amortitzar inversions que reduiren la carrega financera a pagar en propers anys i lliberarien diners dels pressuposts vinents.

Segons l'Alcalde ... la festa s'ha acabat i vindran retalls en moltes de les coses que li hem proposat, ... però senyors això no val. No val el  .... vindrà.
S'ha de començar per ahí, per retallar de despeses innecessàries, i després ja ens poden demanar altres sacrificis.

En definitiva, un 20% ... abusiu.

1 comentario:

  1. quan els poblatans llegim eixes cifres, parle per mi, 13.000 euros de BIM (bulletí informatiu de mentides), 21.000 euros per al futbol... pense senyors del PP al poble hi han més xiquets!!!, a tots no els agrada el futbol!!!, existeixen altres esports i altres associacions culturals que una ajudeta no els vindria malament. Si tots siguem iguals davant del ajuntament,(perque per a pagar si que ho som), ja es podrien pensar en administrar millor els diners,i que tots pugueren estar contents. Ens costa molt de sacrifici guanyar els diners "porque...todos no somos ricos", pagar tots els impostos que l'ajuntament demana i el que no son impostos també, i hi ha gent que no tenim res a canvi, no més que un BIM a la porta de casa quan el senyor alcalde vol. M'agrada la Pobla però no com està tornant-se...

    ResponderEliminar