domingo, 4 de diciembre de 2011

La zona blava

Vistes les explicacions de l'artícle de la premsa ... http://portaldexativa.es/la-pobla-llarga-pone-en-marcha-la-instalacion-de-parquimetros/ ben bé mereix el premi Nobel a la Tonteria.

Segur que estan parlant de La Pobla Llarga?
L'artícle parla de movilitat sostenible, d'embusos de tràfic i aglomeracions, concentració de gassos i contaminació, al centre de la població. I jo no puc més que pensar, segur que estan parlant de La Pobla Llarga?
Un poble com el nostre, en un entorn inmillorable a la Ribera Alta del Xúquer (eixe que ells acabaran matant), té problemes de gasos i trànsit pel centre? Però on es pensen que viuen a Madrid, Londres o Nova York?
Em sembla que en eixe sentit no calen molts més comentaris que la constatació que ens prenen a tots per imbècils i es creuen que les seues consignes propagandístiques ens les anem a tragar sense més. Senyors ... que els ciutadans tenim cabet i pensem.

Per altra banda ... diuen que ajudaran al comerç local, que el fomentaran. Un altre absurd. La primera pregunta és, realment algú deixa d'anar a comprar al nostre poble pq té problemes d'aparcament?
Serà un advantatge saber que has de comprar o prendre alguna cosa en els bars/cafeteries de la zona, en 45 min?

Jo la veritat no ho entenc, i crec que serà un autèntic mal de cap per als veïns de la zona especialment, ara bé per a anar a traure diners al caixer anirà de cine. No se com s'ha apanyen, però al final sempre guanya la banca!!!

Jo l'ùnica explicació amb sentit que trobe a la "Zona Blava" es que es tracte d'un homenatge a la última victòria del PP, fent el mapa un poc més blau.

19 comentarios:

  1. Només dues cosetes sobre la zona blava Vicent. La primera és que estem davant del que jo anomene "especulació social", o siga, incrementes el preu sense aportar valor afegit. Fins ara tots podíem aparcar al carrer sense pagar (més), ara aparcarem igual (no hi ha increment del valor afegit) però pagarem. La segona coseta és pagar dues vegades per la mateixa cosa, o siga, copagament. Si no estic equivocat, l'impost de circulació és un impost municipal que inclou, precisament, el dret a estacionar el meu vehicle a la via pública, això significa que seguiré pagant aquest impost més la zona blava sempre que estacione en eixes zones.

    Salutacions i bona feina

    Rafa

    ResponderEliminar
  2. Estem parlant, Vicent, dels empresaris dels bancs, aquells que deixen el seu cotxe des de les 8 del matí fins les 14:00 aparcat sense deixar els veïns aparcar; estem parlant d'un centre poblatà que necessita una regulació d'aparcament i, estem parlant, d'un tema molt concret: crisi econòmica; es necessiten diners i es farà el que es puga: ja el senyor Botella en el seu moment va iniciar la zona blava i que mai va portar a cap, ara la retornem, acabem el previst i a disfrutar de 4 o 5 carrers de zona blava; queper 10 cèntims no ens morirem al aparcar.

    ResponderEliminar
  3. Anònim1: No dic res del preu per que diuen que no hauràs de pagar, que trauràs el paperet debades, amb la qual cosa si passes per allí i necessites un paper per a netejar-te les mans li pots donar al botonet sempre que vullgues. Es que, de moment, com articularan tal nivell de coses absurdes és un poc de misteri. El lamentable és que això també val diners (la instal·lació dels parquímetres), diners que destinem a res i que haurien pogut servir per a fer altres inversions, sobre tot tenint en compte el difícil que està ara aconseguir finaçament per a qualsevol cosa.

    ResponderEliminar
  4. Anònim 2: Empressaris dels bancs? No em fages riure. De qui parlem de 3 persones o dels treballadors de la zona? De quina regulació necessària parles?
    Si em parles de crisi, que vols dir, que es una messura per a traure diners? Com?
    Els veïns de la zona, estaran encantats de tenir que estar pendents d'eixir a traure un paparet cada 45 minuts.
    I per últim, sí Botella ho va pensar i no ho va fer (cosa que desconec), aleshores va tenir més trellat que el que han tingut ara.

    A mi m'agradaria saber senzillament açò, amb les condicions que coneguem fins ara, realment QUE SOLUCIONA?

    ResponderEliminar
  5. Bon dia Vicent. No es parla de res de:
    Lo que ens faltava a La Pobla Llarga. La meua pregunta al Sr. Soler (lo de Sr. és per educació.....) és la següent: Quí controlarà els estacionaments? És una empresa privada? O el alguatzil "El Cairer"?. On està regulada la norvativa? Ordenances, BOP? Esperem que no siga la policia local a la qual s'ha carregat a la meitat. Sí a la meitat, de onze professionals sen ha quedat en sis. Per qué d l'actual Oficial-Jefe no buic ni parlar..............
    Espere que investigueu. Gràcies Vicent.

    ResponderEliminar
  6. @Anònim2:
    No sé quants dels 70.000€ dels que parla la notícia estan destinats als parquímetres i la zona blava, però plantejat vàries coses:

    - Realment és necessària cap inversió al centre de La Pobla per a regular l'aparcament? Has tingut alguna volta algun problema per a aparcar? Si no podies aparcar al carrer Nou, no podies anar fins al Colón i aparcar allí? Et repte a anar qualsevol matí en cotxe i no trobar lloc per a aparcar a un màxim de 3 minuts a peu de la teua destinació.

    - Segons la notícia a la qual enllaça Vicent, l'alcalde comenta que l'estacionament serà completament gratuït. Tan sols cal traure un tiquet cada 45 minuts. Soluciona açò algun problema econòmic?

    - Si es va fer la zona peatonal per a reduir el trànsit pel centre (jo, personalment, aplaudisc aquesta mesura), ara es posen els parquímetres per a estimular-lo? Fer i desfer?

    - I, per a acabar, el més important: valga el que valga, no hi havia res més útil per a invertir eixos diners? Si creus que no, doncs ho lamente però hauríem d'haver renunciat a la subvenció i que altres que sí tinguen necessitats reals l'aprofiten. Rebre una subvenció i malbaratar-la ens perjudica a tots.

    ResponderEliminar
  7. http://www.portalcomarcal.es/index.php?option=com_content&view=article&id=6368%3Ala-pobla-llarga-pone-en-marcha-la-instalacion-de-parquimetros-y-reparacion-de-pavimentados&catid=53%3Ala-pobla-llarga&Itemid=68

    ANÒNIM 2

    ResponderEliminar
  8. Xirivia, clar que tenim necessitats. Amb el difícil que serà ara aconseguir finançament per a qualsevol inversió, hi ha bastants assumptes més prioritaris que atendre. Llàstima de diners!!

    ResponderEliminar
  9. Perquè Partit Socialista Obrer Espanyol, no s'en ha queixat? Serà perquè pot ser pensen igual però s'ho callen?
    Vicent, hi ha que entendre algo; EU Pobla Llarga no va en contra de les idees dels Populars; van en contra de la personalitat de Soler i per la dels Concejals, i aixó es el que més ens incita cada vegada més, a pensar que EU Pobla Llarga, únicament vol arribar al poder per llevar al SENYOR (que s'ho mereix) Soler;
    Per què no deixeu de veure les parts negatives; per què no aposteu per el correcte; assumiu el color del Poble i ajudeu envés de possar llenya; pareix mentida.
    I sobre la zona blava; primer es queixeu de que es una pèrdua de diners i que, a més, ens tocarà pagar pel servici i demés; ara es contradigueu dient a les Provincies que el servici es gratuït; recalquem totes les obres "bones" que ha fet el Sr. Botella? Recalquem, a més, els ideals exactes d'EU? Recalquem que EU, es la alternativa de Democràcia i que si fòra per ella, únicament así a València, es parlaría i escriuría en Català? Recalquem la vostra mala política que únicament critiqueu a Soler, i no al PP?
    No tinc ideal polític, però si en tenira no sería aquest el meu partit.

    ResponderEliminar
  10. 1.- No crec que el PSOE pense igual, però això ho hauran de dir ells.
    2.- Quan EUPV mostra la seua discrepància amb les polítiques del Sr. Soler, també ho fa de les del PP, perque senzillament són el mateix. No veig a La Pobla Llarga que ningún grup de persones del PP siguen capaços de fer rectificar cap opinió de Soler. Ningú li pot discutir res, perque té igual quina siga l'opinió majoritaria, sols importa la seua. I intueixc que ho saps.
    3.- Assumim el color del poble, per suposat. Però això no ens obliga a estar d'acord amb totes les barbaritats que es fan. I al mateix temps ens permet també fer les nostres propostes, altra cosa es que serveixca per a alguna cosa. Ja sabem que això amb majories absolutes és molt complicat.
    4.- De la zona blava: No ho has llegit bé. No ens contradiguem en absolut. És una barbaritat, siga gratuït o no eixos 45 minuts, però el que diguem es que amb el temps, ens tocarà pagar. Temps al temps.
    5.- Per últim respecte de les idees d'EU quan vullgues les parlem amb tranquilitat. Si em segueixes sabràs que m'agrada el debat tranquil. Independentment de que com dius, no seríem el teu partit, si tingueres ideal polític, supose que independentment de quin fora eixe ideal polític. Curios ...

    ResponderEliminar
  11. @Anònim3
    Podries haver buscat un text en el qual Vicent es referira directament a Soler per a que la teua afirmació: "EU Pobla Llarga no va en contra de les idees dels Populars; van en contra de la personalitat de Soler i per la dels Concejals" tinguera un intent de coherència. Tant a aquesta notícia com als comentaris, Vicent no ha nomenat Soler fins que tu ho has fet.

    I, donat que ell sí que ha aportat arguments pels quals està en contra d'aquesta inversió (si es pot dir inversió), seria enriquidor que tu aportares la teua visió. Creus que hi ha alguna argument en favor de la zona blava que no haja sigut perfectament rebatut? Penses que existeix eixa necessitat al poble?

    Ja que uses com a argument (¿?¿) en favor de que l'ajuntament ha actuat bé que altres (PSOE) no ho s'han queixat; igual et fa reflexionar que cap altra població menor de 5mil habitants haja instal·lat una zona blava, o que cap altra població amb zona blava la instal·le gratuïtament.

    Aquests últims, per a mi no són bons arguments donat que sent el primer en fer alguna cosa, si està ben justificada, no cal que la resta ho haja fet (ja siga instal·lar parquímetres o queixar-se, se pot fer abans que ningú si està ben fet). Tot i això, vist que per a tu poden ser arguments de pes, ahí te'ls deixe.

    ResponderEliminar
  12. Es que siga el que siga, zona blava o no, aneu a queixar-se'n; amb la escoleta infantil (guarderia) també; per pujar la quota a 15€ més; amb la policia es va dir textualment; " Soler ens ha llevat els policies per no poder pagar-los" SOLER! claar!! sobretot perque el cos de plicia bé des de l'Administració Central, osiga, el Govern de Dalt, a més de que, Pobla Llarga, no deuria tenir Policia Local ja que no arriba als 20mil habitants; i açó no ho posà Soler ni els ha llevat ell ni el seu equip. Doncs, en la zona blava estem en les mateixes; volen invertir en açó? Que ho facen! Motius tindran per fer-ho i, si creuen que donarà resultat, abant; però esque esteu criticant, i fent mala sang, abans que, fins i tot, estiga en funcionament. Es veu que sou adivins!

    Pdt: estem a punt de passar els 5mil habitants ja que contem amb 4.684 (si no estic mal informat)

    ANONIM3

    ResponderEliminar
  13. Hola ANÒNIM3: Siga el que siga, no. Però si les coses es fan mal, ho haurem de dir i per desgràcia, amb Soler són tantes!
    Respecte de que la Policia Local ve de dalt, estas mal informat o has entés a mitjes alguna explicació que vos han donat. La Policia Local és total i absolutament responsabilitat única i exclusiva de l'Alcalde (Soler, sí) i es paga dels pressuposts municipals. Supose que ho hauràs confundit amb el fet que la seguretat ciutadana és una competència estatal, però això no lleva per a que els Ajuntaments col·laboren.
    Respecte dels Serveis, un poble que no passa de 5.000 hab, no està obligat a tenir, ni Biblioteca, ni Mercat, ni Instal·lacions Esportives, ni Serveis Socials, ni Protecció Civil, però afortunadament ho tenim. Es que el PP està pensant en deixar el poble a mínims? No voldrà Soler conformar-se amb el que obliga la llei, no? Es dir enllumenat, aigua, arreplega d fem, cementiri i poca cosa més.
    En definitiva, com bé diu Xirivia, quan crítiquem exposem els nostres arguments, de pes. Dius ... "motius tindran" doncs que els expliquen, pq fins ara el que han dit no pot convencer a ningú que conega el poble.

    ResponderEliminar
  14. seria l'Anònim 4, però m'anomenare Anònim de la closa per deixar ja tant de numeros, jeje.

    jo tampoc li trobe molt de trellat a la zona blava, però bé, tan sols volia fer-li una reflexió a un comentari de Anònim 3 o demanar que algú fique unes dades de població.

    Quina ha sigut l'evolució d'habitants a La Pobla Llarga des de fa vint anys (per dir algo)??

    tota la vida des de que anava al "Colegio" - i tinc més de trenta, ufff - he sentit dir que La Pobla te 4.500 habitants, poc més amunt o avall. Crec que a este pas, per arribar als 5.000 ens queden altres 30 anys més, jejeje.


    Anònim de la closa

    ResponderEliminar
  15. Anònim 3.
    1) Dius que EU s’oposa a totes les iniciatives que proposa Soler; però tu t’encarregues de defensar-les totes. Això del parquímetre és una caguerada, així de clar. Quin rendiment econòmic vas a traure ací en el poble?
    O creus que servirà per a agilitzar el trànsit?
    Et recorde que el senyor Soler es va ficar una plaça per a poder aparcar davant de l’ajuntament. Jo, vaig a treballar i he de buscar-me un lloc, igual que la resta dels mortals. El problema és simple: està en el poder... i s’adjudica privilegis. Si no pot aparcar prop... que camine, això és bo per al colesterol.

    2) La gestió de Soler és prou fluixa. En temps de crisi és una barbaritat pujar la quota de l’escola infantil. Si la puja 15 euros al mes, suma un total de 180 euros. Si et pareix poc... me’ls ingresses. No sé com estarà el tema dels sous, però seria un gran gest que se’l baixara, però ni ell, ni Fabra, ni Alarte, ni Lara, ni Oltra... ho faran.

    3) Un senyor és una persona que et saluda quan porta el llibre electoral a les mans, i que et gira el cap quan el veu per ahí?
    Això té un altre nom.

    ResponderEliminar
  16. Amb permís d'EU. Pot veure el que pensa PSPV-PSOE sobre la zona blava en el nostre blog http://pspv-psoe-poblallarga.blogspot.com/ L'ANÒNIM que preguntava al respecte

    ResponderEliminar
  17. Per favor ... ací no cal permís per a opinar. Sols respecte. Gràcies.
    Respecte de les dades de població que es demanen, dir que efectivament (de memòria) estem entre 4.400 - 4.600 i pico, ja un bon grapat d'anys.
    De fet, encara que ara per ara és cosa difícil, si arribarem a 5.000 hab, l'Alcalde estaria imcomplint el règim de nombre de plens ordinaris. En fa 1 cada 3 mesos, mínim al que l'obliga la llei. Si passarem de 5.000 estaria obligat a fer 1 cada 2 mesos.

    ResponderEliminar
  18. Anonim 3, crec que no has anat mai a ningún plé, veritat?. Ací es fà el que Soler vol (ni per educació li dic senyor perqué no s'ho mereix) i els seus concejals(=marionetes) "ni pinchan ni cortan".

    ResponderEliminar
  19. http://www.facebook.com/events/325360004148871/

    ResponderEliminar