lunes, 11 de junio de 2012

ÉS UN RESCAT?

M'agradaria donar unes opinions breus sobre el succeït aquest cap de setmana, amb la reunió de l'eurogrup, en forma de pregunta-resposta:
1.- És un rescat? Evidentment, en tota regla. I si no que algú explique la diferència.
2.- És un rescat com el de Grècia, Irlanda o Portugal? No. Igual no. És un nou métode, pq el destinatari de les ajudes van a ser les entitats financeres. Però al final de la correguda no hi haurà molta diferència.
3.- Però els ciutadans ho pagarem? Sentirem els efectes de més retallades? Doncs pareix evident que sí. Els interessos van al dèficit segons el Ministre, segons Rajoy no. I són 10 punts d'increment de deute. En definitiva quan ens diguen que cal fer sacrificis per complir els objectius de dèficit, ja ho tindrem.
4.- Ho passarem tan mal com a Grècia i companyia? Això no es sap, encara no s'han donat massa detalls de les condicions, pq no es sap l'import final del rescat. Si els diners van a la banca i la banca compleix en tornar-los doncs l'efecte no seria tan dur. Però europa ha deixat clar que el préstec és a l'Estat i per tant l'hem de tornar entre tots. S'ha convertit deute privat (dels bancs) en deute públic (de tots). A l'Estat li correspon exigir als bancs.
5.- Per últim ... si l'Estat posa condicions exigents a les entitats que reben ajuda, per a que tornen els diners, no necessitaria apretar a la resta de ciutadans. Però si la banca, no pot (que no podrà si no es rellança l'economia), i amenaçara en que si li posen condicions dures no hi haurà crèdit ....doneu-se per FOTUTS !!!!

Per tant ... en bona consideració del mencionat, tal vegada no hauríem de nomenar-ho ni rescat. ÉS UNA ESTAFA!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario