miércoles, 13 de noviembre de 2013

Hem tingut nou Ple. Que trist!!

En realitat al Ple (dilluns 11 a les 20:00h) es tractaren tres punts, poc conflictius:
- Una ordenança per tal de gravar amb una taxa a les companyies elèctriques per l'ocupació de l'espai públic (a banda de les vies públiques que ja ho estaven)
- El conveni del programa de Conselleria de menjar a casa, per al trieni 2.013-2.016
- I un conveni de col·laboració amb tràfic per a aspectes de la seguretat vial.

En tots tres casos hem votat a favor, per a que després diguen que sempre votem en contra sistemàticament. Evidentment tenim el nostre criteri i el defensem.

Però vull cridar l'atenció sobre dos aspectes:  
En primer lloc, dir que de nou, l'Alcalde es bota tots els plaços i convoca un Ple extraordinari sense els dos dies que es preceptiu per llei. 
Ens presentaren l'ordenança a una comissió informativa extraordinari el dijous, amb un informe de més de 50 pàgines d'un grup d'advocats, i en acabar ens donaren la convocatòria per a un Ple extraordinari el dilluns.
Em vaig queixar d'eixa manera d'actuar i com no l'excusa la de sempre. Per a complir els plaços d'exposició pública, etc, i poder aplicar-ho a l'any nou.
Però tan difícil es convocar la comissió unes dies abans per a tenir el temps adequat?

I la segona qüestió és que definitivament l'Alcalde no mostra cap interès en la difusió i participació ciutadana en els afers de la política municipal. En aquest darrer Ple, el nombre d'assistents, si excloem al cap de policia, és de ZERO patatero. 
Clar que els plens extraordinaris, amb tanta premura, sense difusió pública ninguna (ja no es fan ni bans) pareixen realitzats intencionadament a esquenes del poble. 

Lamentable deteriorament ...

2 comentarios:

 1. ¿I no podrien tractar el tema de la neteja als carrers. Parle dels excrements de gossos que estan per tots els carrers del poble, per no parlar del camí de cementeri, la zona peatonal del qual es converteix en un passeig d'alt risc ja que està plena d'excrements i moltes vegades de gossos solts degut a que els amos els deixen lliures allí. ¿No hi ha una normativa municipal al respecte? ¿per què no es fa complir? ¿Per què no s'obliga als amos dels animals a arreplegar les seues deixalles?

  ResponderEliminar
 2. Hola perdona per no haver contestat abans:
  Dir que sí que hem tret el tema en alguna ocasió, de fet jo mateix recorde haver exposat l'assumpte a un Ple la passada legislatura.
  La resposta de l'Alcaldia resumidament és que la culpa és dels veïns que estan mal educats.
  Normativa? Per suposat que hi ha ...Ara cal que hi haja voluntat de fer-la complir.
  En la meua opinió, és cert que hi ha un mal comportament dels propietaris, però per altra banda l'Ajuntament fa molt poc per a canviar açò. Uns escritets i uns cartells, no són suficients.
  Jo estic convençut que amb una bona campanya persistent, el problema es podria resoldre (o al menys minimitzar molt).
  I ni tan sols seria necessari abusar de les sancions, tot i que alguna vegada puga ser un recurs davant la reincidència.
  Però per a això cal posar-se a treballar seriosament el tema.

  Hi ha trossos de carrer que són una autèntica vergonya per al poble.

  ResponderEliminar