martes, 31 de diciembre de 2013

El Ple Ordinari: Les mocions

Sobre el passat i últim Ple de l'any del passat dijous, dir que el contingut del mateix eren les mocions presentades i els precs i preguntes.
Per a hui vaig a comentar les mocions presentades i el sucòs apartat de precs i preguntes el deixem per a una entrada posterior.
De les huit mocions a debat, set eren presentades per el grup d'EUPV, així que en eixe cas tindreu l'enllaç a la moció original. La huitena és la presentada pel grup municipal del PSOE.
Faig un breu resum de l'objecte de cadascuna i el resultat de la votació. Fer una síntesi del debat, seria massa pesat.

1.- Mocio 30 anys de la LUEV
Impulsada per la Federació d'Associacions per la Llengua i Escola Valenciana, preten donar un nou impuls a les polítiques lingüístiques en diferents àmbits per tal de potenciar l'ús del valencià, aprofitant el 30 aniversari de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià.
A favor EUPV i PSOE, en contra PP. (Rebutjada per 6 vots a 5)

2.- Moció per la defensa de RTVV
Aquesta és una moció de rebuig pel tancament de RTVV, que manifesta la seua solidaritat amb els treballadors, que demana al Consell que negocie una solució de viabilitat, i que demana la convocatòria d'eleccions anticipades.
A favor EUPV i PSOE, en contra PP. (Rebutjada per 6 vots a 5)

3.- Moció contra la supressió partits judicials
La nova Llei de Demarcació i Planta Judicial del PP, preten suprimir els partits judicials i els Jutjats de Pau.
Això representaria que els nostres veïns hagueren de desplaçar-se a València per a qualsevol gestió que abans feren als jutjats d'Alzira. Aquesta moció pretenia que l'Ajuntament es posicionara en contra d'aquestes mesures.
A favor EUPV i PSOE, en contra PP. (Rebutjada per 6 vots a 5)

4.- Moció contra la pobresa energètica
Aquesta és una moció complicada, que preten fer front a les dificultats d'algunes llars per atendre les necessitats bàsiques en matèria energètica (especialment ara en hivern).  La podríem dividir en 3 blocs:
- Un primer són mesures d'estudi i assessorament municipal, als llars amb risc.
- Un segon de fer d'intermediari per negociar amb les companyies subministradores per solventar els impagaments i que concedeixin una moratòria.
- Sol·licitar mesures a la Generalitat i a l'Estat per a fer front a aquest problema.  
A favor EUPV i PSOE, en contra PP. (Rebutjada per 6 vots a 5)

5.- Moció per la imposició d'una taxa als caixers automàtics
Aquesta demana la creació d'una ordenança per aplicar una taxa a les entitats bancàries que fan ús de la via pública per a operar amb caixer automàtic.
A favor EUPV i PSOE, en contra PP. (Rebutjada per 6 vots a 5)

6.- Moció pro sistemes d'autoconsum amb balanç net energètic
Demana al govern central i el Consell de la Generalitat que, amb urgència, promoga, facilite i regule la instal·lació de sistemes d'autoconsum amb balanç net energètic, als que les últimes modificacions legals tantes dificultats estan posant.
A favor EUPV i PSOE, en contra PP. (Rebutjada per 6 vots a 5)

7.- Moció condemna exaltació símbols feixistes
Moció de condemna dels actes feixistes i franquistes protagonitzats per dirigents i càrrecs públics del PP i demanant PPCV que demane l'acta als regidors i que sancione a aquestos militants.
A favor EUPV i PSOE, en contra PP. (Rebutjada per 6 vots a 5)

8.- Moció sol·licitant canvis en el nou Pla hidrològic de conca del riu Xúquer.
Inicialment la moció (presentada pel PSOE) reflexava dos punts. El de la reserva per als pobles de La Ribera per a les seues necessitats (parlava d'un mínim de 20hm3/any), i un segon punt per a que s'eliminara qualsevol opció de canvi de l'actual punt de captament d'aigua per al Vinalopó.
El PP va introduir una esmena que parlava d'una demanda de reserva de 31hm3 i de que l'Ajuntament presentara aquesta al·legació.
D'aquesta manera s'eliminava el segon dels punts, però tant nosaltres com el PSOE pensavem que el segon punt s'havia de mantenir. El que es va fer es deixar per a més endavant aquest reivindicació i aprovar per unanimitat la moció amb l'esmena del PP.
Aprovada per unanimitat en la seua versió esmenada.

I AMB AÇÒ ENS FALTA ... EL PUNT DE PRECS I PREGUNTES, que ja serà cosa de l'any vinent.
Passeu-ho bé amics !!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario