lunes, 3 de agosto de 2015

Sobre el Ple del passat dia 30 (Part I).

Primer ple ordinari de la legislatura, i molt resumidament direm que 2 convenis, una designació de representants, nom de la plaça, mocions, i per últim precs i preguntes.

Explicaré el que es va acordar i les posicions del nostre grup polític, i faré alguna consideració addicional que necessite fer. En aquesta primera entrada faré referència als primers punts. La resta un altre dia, per a no embafar-vos. 

El primer dels convenis era per subscriures a un servei de la Mancomunitat de tramitació i gestió de procediments sancionadors.
Es tracta de cedir a la Mancomunitat la tramitació i/o el cobrament de sancions a canvi d'una part de les sancions, depenent del tipus de procediment sancionador que es cedeixca, el cost varia. Però hi ha un cost per a l'Ajuntament.
Açò va un poc en contra del sentit que hem defès de recuperar gestió de tributs, per a estalviar-nos els costos. 
En general no estem d'acord amb aquesta cessió, i no crec que ens resulte beneficiós, per en alguns casos (i les multes de trànsit podria ser un d'ells), poden existir elements que sí que ho converteixquen en un servei interessant.  
Davant d'aquests dubtes, l'equip de govern va oferir el compromís de decidir quins procediments es cedirien al servei, previ pas per la corresponent comissió informativa. Així, amb eixe compromís varem acceptar votar a favor.
Tot i que la qualitat no és molt bona ... 

El segon dels convenis, tracta del servei de franqueig pagat, del correu. Hi ha un descompte a la tarifa i facilita la gestió, per a nosaltres no hi ha dubte de que estalvia i resulta positiu.

Un altre punt era la designació de tres poblacions de menys de 20.000 hab per al "Consell Territorial de la Propietat Immobiliària". L'equip de govern del PSOE havia pactat amb Compromís una terna de pobles (La Pobla, Rafel i Carlet). A nosaltres ningú ens va dir res, ni ens va proposar res, ni pintarem res en la proposta que ens trobarem ja cuinada a comissió. Així que no quedava altra que l'abstenció.

Per últim ... la proposta de recuperar el nom de la Plaça del País Valencià.
Des d'EUPV entenem que aquest assumpte és important, però no és urgent. Segurament EUPV no haguera promogut el debat en aquest moment, però la qüestió és que ens han posat l'assumpte damunt la taula, i si ens formulen l'assumpte per a pronunciar-se tenim clar el nostre vot afirmatiu.
Es tracta de recuperar un nom que simplement ha de ser utilitzat amb normalitat. Des de fa temps la dreta tracta de perseguir i estigmatitzar el seu ús. A banda de borrar el nom, ha estat utilitzat de vegades com a excusa per a no tramitar iniciatives i fins i tot volien deixar sense subvenció a les entitats que l'utilitzaven. Nosaltres portem amb orgull la denominació al nostre grup municipal, som Esquerra Unida del País Valencià i no podem acceptar la persecució del terme.
Ja sabem que no és una denominació oficial, però això no ha d'impedir que puga ser utilitzat amb normalitat, i aquesta recuperació va en eixa línia.
Dit açò ... tampoc anem a perdre molt de temps en un debat de fa trenta anys, per què la societat d'ara crec que ja no és la de fa trenta anys.
Ací podeu vore el debat del punt. 

El proper dia tractaré les mocions i alguna consideració general.

No hay comentarios:

Publicar un comentario