lunes, 4 de abril de 2016

Ple del mes de Març

El passat dijous nou ple ordinari, amb bastants punts a l'ordre del dia, però ho agruparé i simplificaré el millor que puga.

Els primers punts rellevants són el 3,4 i 5 tots ells al voltant de qüestions similars. Adherir-se a la xarxa de municipis per a la posada en valor de la memòria històrica, declarar el segon diumenge d'abril dia del record i instaurar un lloc al cementiri en memòria de les víctimes de franquisme.
Ací vos deixe la nostra intervenció tot i que per algun motiu el só presenta algunes dificultats. 

Els punts 6, 7, i 8 suposen l'aprovació de diferents normes: Ordenança de funcionament de l'escoleta, Reglament de les instal·lacions esportives, i un de Normalització lingüística.
El Reglament de les instal·lacions esportives recull totes les suggerències que hem fet i aspiracions de les que teniem al nostre programa electoral. En realitat val a dir que EUPV ha sigut l'únic grup que ha fet aportacions al borrador inicial de l'equip de govern, per tal de millorar-lo. 

El punt 9 i 12 suposen l'adhesió a la Xarxa de municipis valencians cap a la sostenibilitat, i la modificació dels estatuts del Consorci provincial de bombers.

Els punts 10 i 11, són altres dos ordenances. Una d'ocupació de la via pública per taules i cadires, i altra ordenança per la celebració de bodes civils i que en essència recupera la possibilitat de realitzar actes de matrimoni qualsevol dia de la setmana, i no sols entre setmana com havia instaurat el PP. 

Per últim es va aprovar una moció de Compromís i promoguda per l'Associació de Juristes Valencians en defensa del restabliment de la competència del dret privat valencià.

Tancava el ple el punt de pregs i preguntes, en el qual des d'EUPV demanarem explicacions per saber que va passar durant aquestes festes de falles, en les quals el poble va quedar un dia totalment partit en dos, deixant pràcticament mig poble incomunicat amb l'altre mig.
L'Ajuntament va anunciar un dispositiu alternatiu per altres vies, però evidentment alguna cosa va fallar, provocant una situació bastant caòtica.
Segons les explicacions donades, el dispositiu estava preparat però la persona que l'havia de instaurar no estava disponible (no vaig voler preguntar pq).
Ací vos deixe la pregunta i la resposta

No hay comentarios:

Publicar un comentario