lunes, 4 de julio de 2016

Aprovat el pressupost de 2016

El 30 de juny varem tindre Ple ordinari i en ell es va tractar la creació del banc de terres, el pressupost, la creació d'una comissió de seguiment del contracte de l'aigua, una moció del PP i els pregs i preguntes.

Per la seua rellevància en aquesta entrada de hui explicaré el sentit del vot d'EUPV en quant a l'aprovació del pressupost de 2016 i com hem modificat la nostra posició inicial per a passar a votar a favor.

Després d'un treball col·lectiu d'anàlisi en EUPV, consideràvem que dins del poc marge que teníem al pressupost calia introduir alguns aspectes per a nosaltres importants, per que la primera valoració que havíem fet era negativa.

MÉS (+) OCUPACIÓ: 
El primer element del que parlem. Introduir un pla d'ocupació que puga servir per a pal·liar la situació de famílies amb una situació econòmica delicada o amb períodes llargs d'atur. Pensem especialment als mesos del final de l'estiu, on comença el curs escolar i les famílies han d'afrontar situacions delicades, en un període en que encara el camp no proporciona eixe recurs.
Naix així una partida específica amb aquesta finalitat que s'inclou al pressupost.

MÉS (+) SERVEIS SOCIALS:
El següent aspecte és un dels punts que ja teníem recollit a la signatura de l'acord d'investidura entre EUPV i el PSPV-PSOE. Es tractava de tractar de posar en marxa el Taller de Majors, oferint uns serveis semblants al que seria un Centre de Dia. 
Aquest és un aspecte que quan seiem a negociar, ja l'equip de govern ens situa al davant. Així apareix també una partida al pressupost que reflexa la voluntat política de tractar de posar en marxa aquest servei per a les nostres persones majors.

MÉS (+) AJUDA A DOMICILI:
Modestament introduïm una partida per a incrementar, per als propers sis mesos que és el que queda d'any, en un 30% el núm d'hores del servei d'ajuda a domicili.

MÉS (+) ESPORT DE BASE:
Demanem incrementar la partida d'ajuda a l'Escola de Futbol a un nivell que entenem que garanteix la seua continuïtat, i a més es crea una nova partida per a fomentar altres escoles alternatives.

MÉS (+) TRANSPARENT: 
Encara que menys important, també demanem que el paquet de partida de festes, cultura i esports que es reflexaven en una única partida, es separe en partides diferents els elements propis de la festa, d'aquells que realment són cultura o esports.

Per últim tractem també tres assumptes que considerem molt importants, però que no es veuen reflexats en aquest pressupost, per que es tracta d'elements de cara a futur.
1.- El cas del sobredimensionament del departament d'urbanisme que tenim. Una rèmora per al poble.
2.- La conveniència d'actuar sobre el cost del consum elèctric a l'enllumenat públic. 
3.- La possibilitat d'introduir una major progressivitat a alguns impostos municipals en que això és possible, com l'IBI o l'impost de vehícles, de manera que si es veu positiu puga proporcionar nous recursos.

Agraim la bona disposició mostrada per a arreplegar aquestes demandes i la coincidència en acceptar aquestes prioritats. D'aquesta manera amb satisfacció donem el nostre suport a aquest projecte de pressupost i esperem que s'execute el més fidelment possible.

Satisfets del treball en EUPV que ha buscat introduir ... 
(+) OCUPACIÓ
(+) SERVEIS SOCIALS
(+) AJUDA A DOMICILI
(+) ESPORT DE BASE
(+) TRANSPARENT

Ací vos deixa la nostra intervenció al ple, en el punt del pressupost.

A la propera entrada acabe els altres temes pendents del plenari i amb calma també farem un altre dia la valoració electoral. Estem pendents encara d'intercanviar opinions amb els companys de col·lectiu, però farem eixa valoració abans de l'aturada estiuenca.    

No hay comentarios:

Publicar un comentario