viernes, 4 de noviembre de 2016

L'opinió d'EUPV respecte de la pujada d'imposts i noves taxes, a l'últim ple.

Sense sorpreses al ple. Les pujades d'imposts i noves taxes varen ser aprovades tal i com estava previst, però considere interessant explicar la posició al respecte en cadascun dels casos.

IBI (contribució): 
Des d'EUPV tenim un especial interés per aprofundir en la progressivitat dels impostos, es dir tractar de demanar una major col·laboració a qui més possibilitats té a priori. En el cas de l'IBI la idea era que la pujada fora més suau en valors cadastrals de vivenda més baixos i un poc major per a valors cadastrals més alts.
Per desgràcia a poques dies de la comissió tinguérem informes dient que això no ho permet la llei actual i que la possibilitat d'establir alguna diferenciació havia de vindre pel tipus d'ús de l'edificació (industrial, comercial, restauració, etc.).

Donada la situació, tot i que la proposta de pujada no és com el que nosaltres hauríem plantejat, sí que entenem que tal vegada és el moment d'aplicar una pujada moderada, i el 5% després de tant de temps pot ser assumible. Així doncs s'hem posicionat en l'abstenció.
Ara bé, els plans de l'equip de govern no són sols una pujada del 5% en aquest any, si no també un altre 5% per al següent, i un altre 5% després, i un altre 5% i un altre 5% després fins a completar 5 pujades consecutives la qual cosa suposaria un 25%, pla que NO compartim en absolut.
Així alertem que serà molt difícil que acceptem noves pujades d'aquest estil, i que en tot cas haurien d'estar centrades a alguns tipus d'edificacions, que ara ja sabem que això sí que resulta viable.


Impost de Vehícles:
Aplicant la mateixa filosofia voldríem que s'haguera plantejat una pujada diferent segons el tipus de vehícle i la seua potència, de manera que pugues aplicar un major esforç a un tipus de vehícles que a altres. Desgraciadament en aquest apartat la nostra proposta ha estat totalment ignorada.
Tot i que la pujada no és molt important (sols un 1,5%), hem votat en contra ja que no s'ha fet cap esforç per considerar la proposta d'EUPV. Ni tan sols es van pronunciar respecte si compartien la filosofia de la proposta.
Per a més INRI, el punt contemplava també la eliminació de la bonificació als vehicles de més de 25 anys i com que en aquesta mesura sí que estàvem d'acord, demanarem que es votara per separat, qüestió que tampoc va ser acceptada.


Per no fer-ho més llarg, un altre dia vos parle de les dos noves taxes, una per cerimònies civils i altra per obtenir documents de l'Ajuntament.      

No hay comentarios:

Publicar un comentario