lunes, 7 de noviembre de 2016

L'opinió d'EUPV respecte de la pujada d'imposts i noves taxes. Segona Part.

Havia deixat pendent comentar al respecte de les taxes, de cerimònies i d'expedició de documents.

Taxa per matrimonis i cerimònies civils:
En un primer moment la proposta que l'equip de govern va presentar ens pareixia molt elevada, realment resultava complicat trobar taxes més cares a altres llocs, i així ho manifestàrem a la comissió informativa.
Recordeu que parlàvem de 125€ per a una cerimònia entre setmana, 225€ per a una de cap de setmana o festiu, i 25€ si no hi ha cerimònia. Amb aquest plantejament teníem decidit que votaríem en contra.
Però el mateix dia del Ple, es va realitzar una modificació i el plantejament va ser un altre.
La nova proposta era de 50 € o 100€ entre setmana (depenent de si et fas càrrec de la neteja), 100€ o 150€ en cap de setmana (igualment depenent de si et fas càrrec de la neteja) i 25€ si no hi ha cerimònia.
Així modificàrem la nostra posició i optàrem per l'abstenció, no obstant acceptaríem la taxa i la votaríem a favor si es suprimia la taxa de 25€ per al cas que no hi ha cerimònia. Enteníem que seria important deixar que la gent que no vol fer cap extra i que sols vol anar a signar els documents, no se'ls cobrara. El PSOE no ho va acceptar així que NO donarem el nostre vot a favor.


Taxa per expedició de documents:
Tampoc ens agrada com està desenvolupada aquesta proposta, en la que es preten cobrar per una sèrie de documents i certificats municipals. Trobem a faltar un major desenvolupament en els informes urbanístics que precisament són els que més justificada haurien de tenir aquesta taxa.
No obstant per a situar-se a la abstenció demanarem que es garantira que no es cobraria per cap document que el propi Ajuntament demane en els seus tràmits o bosses de treball, així com assegurar que quan es parla de certificats de residència o convivència no es tracta dels habituals certificats expedits pels administratius, si no dels que específicament ha de confeccionar la policia.  


Ale ... Ja vos he explicat de la manera més resumida possible el que pensem. Gràcies per dedicar un poc de temps a llegir-ho.


No hay comentarios:

Publicar un comentario