viernes, 10 de febrero de 2017

Pendent del ple de gener

Pendent del ple de gener havia deixat mencionar les mocions i pregs i preguntes.

La veritat que sobre les mocions en aquest cas EUPV no havia presentat cap, així que expose les que es van presentar molt breument i el resultat de les mateixes:
- Moció del PSOE per acordar la limitació dels mandats de l'Alcaldia a 8 anys. 
Aprovada per 8 a favor i 2 abstencions (PP)
Al respecte comentar que considerem que aquest acord és un brindis al sol, per que l'ajuntament no pot decidir sobre que han de fer els col·lectius polítics del poble. Nosaltres votarem a favor per que la limitació està en la cultura política d'EUPV, però sóc conscient que és un assumpte que hauran de decidir les persones que formaran part del col·lectiu als propers anys. 

- Moció de Compromís, d'oposició a la construcció d'un nou magatzem de residuus per la central de cofrents.
Aprovada per 8 vots a favor i 2 abstencions (PP).
Ací afegir que al ple ja es va aprovar una moció demanant que no es prolongara la vida de la central nuclear de cofrents, a proposta d'EUPV i que va ser aprovada pel ple del nostre ajuntament la passada legislatura.

- Moció de C's per demanar a la Conselleria que estudie la possibilitat d'incloure la residència de La Pobla Llarga, millor dit el projecte de residència privada que va quedar mort, per tal de recuperar el projecte per a incloure'l a la xarxa pública de residències de la Conselleria.
Aprovada per 8 a favor i 2 abstencions (PP).

- Moció per regularitzar la situació d'un treballador municipal. La moció va ser retirada pel PP.

- Moció per vía d'urgència sobre la situació del camp i les situacions climatològiques, moció des d'AVA que presenta el PP.
El resultat d'aquesta moció va resultar un poc caòtic, no teníem la moció i no era trivial. Vull dir que tenia el seu abast i les propostes eren varis punts els que es proposaven.
El PSOE va proposar fer una bateria d'esmenes que portava preparades, no vaig entendre com les tenia preparades per que es suposa que ningú havia tingut accés a la moció amb anterioritat i no l'havíem pogut estudiar. 
Després de votar les esmenes (en les que el PP no va voler intervindre) i vist el resultat el PP va decidir retirar la moció i aleshores el PSOE va dir que no podia retirar-la.
El resultat va ser un poc caòtic i casi millor vos deixe l'enllaç.
Des d'EUPV ens varem abstindre en tots els punts (ací ho explique), per que no havíem tingut informació prèvia i sense temps per analitzar les propostes preferia no pronunciar-se. La veritat que vist com va evolucionar el tema, encara com, no entrarem en aquest joc.

PER ÚLTIM, .... en pregs i preguntes, varem plantejar la pregunta de per que en la subvenció de l'obra de reforma de la piscina, no s'han inclòs els costos de redacció del projecte.
I la resposta simplement es que va ser un error, un error que ens costarà diners.


No hay comentarios:

Publicar un comentario