miércoles, 3 de mayo de 2017

Ple d'abril

Se que tinc pendent una reflexió sobre el pla d'ajust, però la passada setmana varem tenir ple ordinari. El ple va ser breu i amb pocs assumptes i no massa conflictius, així que crec que puc fer un ràpid resum en una sola entrada. 

- El primer i únic punt era el d'aprovar un conveni per tal que la Mancomunitat licite i adjudique la contractació del subministrament elèctric municipal, amb garantia d'origen renovable.
Amb el govern del PP, en 2010 ja es fa adoptar una mesura similar, sols que en aquesta ocasió la Mancomunitat afegeix el condicionament d'origen renovable.
Deixant a banda la poca confiança que ens donen aquests certificats d'origen, la proposta la considerem positiva per que permet accedir a unes millors condicions econòmiques per a la contractació del subministrament o al menys eixa és la idea. 
Deixe ací la nostra intervenció. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de PSOE, EU i C's. L'abstenció del PP i Compromís

- Dos mocions presentades pel PSPV-PSOE:

La primera per donar suport al procés de recuperació de la gestió pública de l'Hospital de la Ribera, encetat pel govern de la Generalitat.
A hores d'ara crec que ningú pot tenir dubte del ferm compromís que des d'EU tenim per a la gestió pública d'aspectes tan sensibles i bàsics com la salut i l'educació. Sempre em treballat en eixa línia i el suport a aquesta mesura és inqüestionable.
La moció va ser aprovada amb els vots a favor, de PSOE, EU, Compromís i C's. I l'abstenció del PP.

La segona reclamant unes inversions justes per als valencians i en contra dels pressuposts generals de l'estat.
Aquesta moció està en la línea de donar suport a la manifestació de les Corts Valencianes aprovada per tots els grups polítics, reclamant unes inversions justes per al País Valencià i denunciant la discriminació inversora a la que ens someten els pressuposts.
Tinc que dir que el debat en aquesta moció em va desorientar un poc, donat que tot es va orientar a un debat sobre el finançament quan no era l'objecte de la moció que parlava de les inversions dels pressuposts. 
C's va admetre la incongruència d'estar protestant pels pressuposts des de València, quan al mateix temps li donen suport a Madrid. 
La moció va ser aprovada per unanimitat.

I fins ací el que crec que era imprescindible contar, la veritat es que hem tingut plens més entretinguts. Perdoneu si no desborda entusiasme.
:-)No hay comentarios:

Publicar un comentario