sábado, 4 de febrero de 2012

Del Ple Extraordinari d'ahir

Ahir (el dijous) tinguerem Ple Extraordinari, amb dos punts que explique breument:
1.- Repercussió de noves quotes urbanístiques als solars de la UE II del Polígon Industrial.
S'ha fet una obra de canvi de trençat elèctric, per a portar llum al polígon. El cost de l'obra es vol passar a repercutir-se ara als propietaris de eixa fase II del Polígon.
Des d'EU pensem que des d'un principi les coses no han anat bé, ni amb la suficient claretat. Pq s'acaba l'obra i no tenen la suficient potència elèctrica? Com pot passar això? De qui és responsabilitat?
Ara damunt, el projecte que jo havia vist, tenia un pressupost de 44.000 € que pot ser amb el % d'IVA i benefici industrial votaria de 50.000 €. Però la realitat és que al final han segut 120.000 € i no hem tingut cap explicació.
No se si legalment, no hi ha altra alternativa que passar eixes quotes als propietaris, però en la situació actual és una PUTADA, per no fer les coses ben fetes. Nosaltres no podem donar suport a aquesta manera de governar. 

2.- Plec de condicions per a la venda de 3550 m2 d'un solar municipal de la UE III del Polígon Industrial. 
L'altra situació és la de la venda d'una parcel·la de 3.550 m2, de la qual hem comentat 3 coses al Ple.
En anteriors ocasions (al 2.008), s'ha intentat vendre els 5.550 m2 de que disposa l'Ajuntament. Forem els ÚNICS en votar en contra. El PSOE es va abstindre i el PP ho aprova amb la seua supermajoria.
No podíem permetre que el poble es quedara sense cap patrimoni de sol, per a poder manpendre projectes futurs. Finalment, en aquelles ocasions, no es va poder vendre.
Li hem reconegut a l'Alcalde que en aquesta ocasió no ens pareix tan greu la venta, pq no és sobre tot, sino 3.550 m2, la qual cosa encara deixa una reserva interessant (més que suficient) de terrenys, i aquest és el motiu pel qual, aquesta vegada passem del vot en contra a l'abstenció.
Però hi ha dos problemes ...
A) El preu ... sensiblement més econòmic que en anteriors ocasions. 97 € m2, incloent els costos d'urbanització. Ens pareix massa barat, però .... segons l'Alcalde no es ven res, i necessiten arreplegar pasta per a pagar l'urbanització. (Estem venent l'hortet per a poder sobreviure)
B) I en segon lloc (per a mi el pijor), l'objecte de la venta és que s'ho quede una empresa BUTAGARSA, de magatzem i distribució de gas BUTÀ. Hem sembla, una activitat perillosa per a permetre que estiga a l'interior del polígon. Aquestes instal·lacions sempre les he vist a les afores, i aillades. Però senyors i senyores, el Sr. Soler, ara sols veu els diners que obtindria amb la venta i els ingressos de la possible "flota" de camions pagant l'impost.
L'Alcalde ... diu que tindran tots els permisos necessaris i que de fet està condicionat, de manera que si no els tenen, no es quedaran el solar. 
Jo no dubte de que aconseguiran  arreglar-s'ho de la manera que siga, però crec que és una mala jugada, una activitat perillosa, i un cas més del PP que arreplega tot lo roïn amb tal d'arreplegar la pasta (altres pobles tenen exemples d'abocadors, instal·lacions nuclears, etc).

No hay comentarios:

Publicar un comentario