sábado, 28 de diciembre de 2013

Sobre el pressupost de 2.014 i la reducció de l'Ajuda a Domicili

Ahir varem tenir Ple Ordinari i al respecte hi ha bastants qüestions que comentar. Però ho faré a poc a poc, els propers dies. Avui com que encara tinc pendent la valoració del pressupost aprovat a la sessió extraordinària del passat dilluns, doncs allà vaig.

Aquesta vegada disposeu dels pressuposts ací mateix al blog (mireu l'entrada anterior).
Si efectuem una comparació respecte de l'any passat, que ja era un pressupost roin, veiem que bàsicament no hi ha diferències. Algunes partides varien, molt poques, la majoria són exactament igual (poca feina).

L'any passat ja venia d'una línia de retallades encetada amb anterioritat, en el que a més les inversions eren poc més que inexistents i que afectava fins i tot al personal de l'Ajuntament (policia i la neteja municipal de escola i resta de centres municipals).
Aquest any es mantenen les retallades dels programes de joventut, cultura, etc (es dir no s'incrementen i es mantenen com ja s'havien deixat) excepte en el cas de l'Ajuda a Domicili que es veu reduïda de nou, ja que actualment ja sols queda una persona donant aquest servei.
Al 2.011 es reduiren 9.000 €, al 2.012 altres 8.000 € i aquest any uns altres 8.000 €.

Reclamarem sense èxit que aquest servei s'incrementara, però segons l'equip de govern ninguna persona que acompleixca els paràmetres mínims de Conselleria queda fora, i no es necessari.
Per altra banda alertem que segons reflexa l'estat d'execució del 2.013, del capítol de manteniments i despeses corrents, han estat superades moltíssimes partides la qual cosa indica (com ja sospitàvem)  que igual se'n havien passat de frenada i ara mantenen l'error.

Però el més trist, es que no hi ha cap aposta d'inversió interessant, que siga productiva o que represente una linia de foment de l'ocupació, la formació, etc.

Creiem que amb aquest pressuposts el poble va a continuar paralitzat i anem a perder un altre any.
En paraules del regidor d'hisensa, quedar-se com estem és un èxit, però el ben cert és que cada vegada estem pitjor.

També es de destacar, que el pressupost està preparat per a donar superàvit, sí, sí, com ho sentiu. Mentre al poble hi ha gent que aconsegueix subsistir amb molt de sacrifici i dificultat, l'Ajuntament prepara un pressupost en el que sobre el paper, els van a sobrar ingressos. 

COSES DEL PP!!!

Nota:  A les properes dies, apunts interessants per a acabar l'any de traca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario