viernes, 28 de mayo de 2010

Les obres del "peatonal"

Els municipis per tot arreu on vages, estan plens d'obres motivades per la bona cosa de peles que els diferents plans d'estimul han anat donant als Ajuntaments. Tots hem visitats pobles de prop i de lluny, que estaven en obres però el que passa a La Pobla Llarga, no passa a cap lloc.

Hem fet una nota pública per tal de mostrar la nostra disconformitat amb la forma en què s'està executant l'obra de peatonalització del centre urbà de la Pobla Llarga, causant no poques molèsties entre veïns i comerços de la zona.

En l'obra es veuen afectades tres carrers principals i la plaça de l'Ajuntament i no sembla gens raonable que s'estiga duent a terme l'alçament de tot al mateix temps, i de la manera que s'està fent .

Per una part és d'esperar i normal que l'empresa intente dur a terme l'execució com millor li convinga als seus interessos, però des de l'Ajuntament s'hauria d'haver conduït el tema per fixar una forma de execució que evités tenir tallats tots els carrers a la vegada, de manera que en molts casos alguns veïns es veuen obligats a transitar juntament amb la maquinària d'obra amb el consegüent perill que això comporta o si hi ha alternativa, donar voltes quilomètrics.

L'Alcalde ha de saber que no només es tracta d'adjudicar una obra, sinó que cal vetllar per com es va a executar la mateixa, té fins a tres tècnics municipals a la seva disposició i a més és la persona directament responsable de l'àrea de urbanisme, ja que no la ha delegat a cap regidor.

Els veïns necessiten eixir al carrer, alguns serveis imprescindibles i comerços es troben a la zona, i no sembla molt demanar que en ple segle XXI, es puga compaginar la seguretat i que les molèsties siguen les mínimes possibles, però en aquest ocasió res d'això s'ha tingut en compte. Potser el Sr Soler immers en problemes judicials no tinga temps per a aquestes coses.
PD:
a) La foto és del refugi que han retrobat.
b) Dissabte a la vesprada estaré a Sueca, reclamant al PSOE que mantinga la paraula, que l'aigua del Xúquer al Vinalopo era acceptat com a mal menor destinada a l'agricultura per a la recuperació dels aqüifers, que ara NO val a dir, que també serà per a desenvolupament urbanístic. Que no aprenem?

4 comentarios:

  1. Van a tapar el refugi? Podrien deixar un dia o algo per a que la gent poguera voreu, i després no tapar-lo sinó posar un vidre com fan en altres llocs, per a que la gent sapiga que això està ahí... no se. Jo pagaria per baixar! hehe

    ResponderEliminar
  2. Efectivament, vàries persones m'han traslladat aquesta mateixa inquietud, i hui hi havia comissió informativa, i a més el teu comentari m'ha fet tindre el tema fresc i present per a traslladar-ho a la Comissió.
    Ens han assegurat que van a conservar-lo, ficar vidre, una placa i il·luminar-ho per tal de mantindre'l en la memòria.
    Espere que acompleixquen la paraula.
    Un temor tinc: Han dit que ho han sol·licitat (paraula de l'Alcalde), no se si això deixa la porta oberta a que diguen que els ho han denegat i assumpte tancat. Espere que no, pq és una oportunitat històrica.

    ResponderEliminar
  3. gassó garcia, j. pascual13 de junio de 2010, 2:16

    lo del vidre es molt bona idea.... per a k la gent tant major com jove, recorde akells temps..
    no he llegit larticle sencer, per a k mentir; m'aburrixen tota classe d'escrits de crítica; la zona peatonal es una de les millors coses que ha fet l'ajuntament per la Pobla; ya que tindrem enlloc per a pasetjar i tenir una plaça decent que envolte els edificits més importants de la Pobla com és l'Ajuntament, l'esglesia, la casa de la música, el mercat i el centre de salut...

    ResponderEliminar
  4. L'artícle va del desastre que suposa per al veïns, la manera en que s'ha dut a terme l'obra. Tot de colp, sense seguretat, ni una planificació que aminorara les molèsties.
    Fes-li una ullada, que val la pena.

    ResponderEliminar