domingo, 12 de mayo de 2013

RUS i la Moció CONTRA COPAGAMENT FARMACÈUTIC DISCAPACITATS

Altra moció que presentarem i que va ser rebutjada únicament per la majoria absoluta pel PP.

En aquest cas hi ha una curiositat que vull comentar i que vista alguna noticia recent a la premsa m'ha cridat l'atenció, que contraposa a Rus i al PP local. 
La nostra moció que adjunte a l'enllaç pretenia que les persones amb discapacitat del País Valencià continuaren exemptes de l’aportació en la prestació farmacèutica ambulatòria, com fins ara reflexava la nostra normativa:
“La Generalitat garantirà el finançament gratuït per als productes inclosos en la prestació farmacèutica, el catàleg ortoprotèsic i les ajudes tècniques, als malalts menors de 18 anys amb discapacitat diagnosticada amb un grau de minusvalidesa igual o superior al 33%. Aquesta prestació s’estendrà als majors de 18 anys diagnosticats amb un grau de minusvalidesa igual o superior al 65%.”

El govern valencià s'ha carregat açò i la nostra moció pretenia que es derogara per a recuperar la gratuïtat a  les persones amb discapacitat.

El PP a La Pobla Llarga va demanar per mig d'una esmena, que sols demanarem la gratuïtat als d'un grau de minusvalidesa superior al 65%, però no ho acceptarem i ens tombaren la moció.

ARA veig amb sorpresa que a les Corts Valencianes també es va debatre recentment aquesta iniciativa, i el propi Alfonso Rus (segons he llegit a la notícia) se'n va eixir del parlament per no tindré que votar amb el seu partit (al seu Ajuntament havia estat aprovada). Es dir ... ell mateix es conscient de que se'n estan passant i que precisament la gent amb més dificultats hauria de ser vista amb altres consideracions en aquesta "voragine" de retallades.


No hay comentarios:

Publicar un comentario