domingo, 22 de junio de 2014

La millor opció per al Poble o per al PP?

Com ja vos vaig explicar, al Ple del dia 18 de juny havíem de triar unes noves condicions per al préstec de 3.748.056,75 € que va fer l'Ajuntament per a pagar els deutes als proveïdors.
Aquest préstec de maig de 2.012, s'havia de tornar en 10 anys, i els dos primers anys sols es paga interessos ja que no s'amortitzava capital fins 2.014.

Descartada l'opció 1 es tractava de triar entre:
Opció 2: Una rebaixa de 1,31 punts d'interès, a tornar igualment en 10 anys, però ampliant la carència de 2 a 3 anys.
Opció 3: Una rebaixa de 1,40 punts d'interès, a tornar igualment en 10 anys, i mantenint la carència de 2 anys. 

L'opció 2 ha estat la triada pel PP, encara que això va a suposar que l'Ajuntament acabarà pagant més diners al final del període, ja que el interès és major.
A més això suposa que van a tenir un any més de carència, amb la qual cosa no hauran de començar a tornar diners fins a meitat de 2.015, i per suposat després les quotes van a ser majors però qui vinga darrere ja pagarà. 
Però el PP va a disposar ara de 234.253,54 € de tresoreria en 2.014 i altres 234.253,54 € disponibles per al 2.015, precissament en aquest últim any de la legislatura, amb el que és una clara mesura electoral, en contra del benefici general del poble.

I per a que el PP tinga disponible aquesta pasta, quants diners li costarà al poble, al final de la correguda??

Bé ... doncs aquesta pregunta, segons la resposta del PP és d'entre 17.000 i 18.000 €. Jo pose en dubte aquesta quantitat, ja que els documents facilitats per l'equip de govern tenen dades i els càlculs han estat fet d'una manera que no esta clara. El PP reconeix que hi ha alguna cosa que no quadra, però que tampoc necessiten els informes per a saber que els interessa més l'opció 2. I jo crec que amb això està tot dit.

Jo estic convençut que són molt més diners, i les xifres que jo he tret així ho diuen, PERÒ el professional de la banca és el Sr. Soler. Tractaré d'aclarir els termes dels informes que ens presentaren i si em deixen vos promet que traure la xifra exacta. No vull precipitar-me en fer-la pública.

De moment, per a mi queda clar que el equip del PP actua irresponsablement per a tenir uns diners disponibles en any electoral, i després ja pagarà "el pueblo".  Per culpa de la gestió del Sr. Soler a tots ens costarà més diners de la butxaca.   

No hay comentarios:

Publicar un comentario