sábado, 1 de noviembre de 2014

La facturació de l'aigua


Primera parada - Sobre el final de la història de la facturació de l'aigua. -

Com sabeu he perseguit durant molt de temps, el que considere que ha estat un atracament als veïns i veïnes en el rebut de l'aigua.

En 2.011 es va produir l'adjudicació del servei d'abastiment a una nova empresa que va pagar un "pastuqui" a l'Ajuntament.

Aquesta empresa va començar a facturar-nos a tots al tercer trimestre del 2.011 i va aplicar una pujada exagerada del preu de l'aigua, però eixe nou preu no havia estat aprovat encara per l'Ajuntament.
Des d'EUPV presentarem una reclamació contra eixa proposta de nou preu i lluitarem per a que no s'aprovara, el PP finalment la va acabar aplicant però l'assumpte es va allargar pràcticament fins al final del 2.011. El preu quedava aprovat per al 2.012.

Llavors reclamarem que l'empresa havia estat aplicant el preu pujat, ja des del tercer trimestre, quan no procedia fins al 2.012. L'Ajuntament ho va reconeixer i l'empresa ens va tornar els diners del tercer trimestre, però no del quart.

Continuarem reclamant a l'equip de govern, i ahí hem experimentat la vergonya més gran que com a regidor he viscut aquests anys. Feien com si no s'enteraren, que li preguntarien a l'empresa, que no estaven segurs, que demanarien un informe i multitud d'excuses per a no fer res.

Passen més de dos anys, fins que finalment tenim documentació que demostra que efectivament estava mal cobrat, .... Fins ací la història més o menys coneguda i resumida.

És ací quan estem demanat que com a últim responsables del servei, ha d'exigir a l'empresa que torne els diners pujats al 4art trimestre i que inicie un expedient informatiu si no fa cas, en aquest moment és quan l'Alcalde solta l'autèntic motiu pel qual no vol reclamar a l'empresa.

A les condicions del contracte (plec de condicions) que va ser adjudicat hi figurava una clàusula per la qual l'ajuntament es comprometia a pujar el preu, i l'Alcalde té por de que si acaba als tribunals amb l'empresa per haver aplicat un preu encara no aprovat oficislment, l'empresa puga fer valdre eixe compromís municipal i un jutge li done la raó.

O siga que no aneu a recuperar els diners, FIN DE LA CITA.

Propera parada -El com del museu. -

2 comentarios:

  1. i una pregunta. tant, tant, tant costava reconeixer-ho això abans?????????
    si, si ja sé, no volien que eixira a la llum el de la pujada del preu ...
    i una pregunta per a l'oposició. el plec de condicions (i el contrat) no és (o deuria ser) públic des de primer moment? (desconec com es regula la burocracia "ajuntamentera") ningú s'havia llegit això abans?

    ResponderEliminar
  2. I tant que ho havíem llegit! A altra cosa no arribaré, però a llegir el que em deixen ja et puc assegurar que sí.
    És un problema d'interpretació, jo no li concedia el valor jurídic que per lo vist l'Alcalde li dona.
    Però fixat en com és la situació:
    - Al plec de condicions administratives hi trobem un article que diu que el preu inicial esta al plec de prescripcions tècniques.
    - A eixe plec has d'acudir a un últim punt annex que és un avantprojecte d'explotació.
    - A eixe avantprojecte apareix un quadre amb el compromís d'iniciar el procediment per modificar el preu.
    Quan veiem açò ja sabem que modificaran el preu ... i argumentem en contra, pq és evident que l'equació empresa paga a ajuntament i ajuntament permet a empresa cobrar-li eixos diners als veïns és senzillament una estafa.
    Però finalment s'aprova (desembre 2011) i en eixe moment ja hem perdut la batalla, el que jo NO puc pensar és que l'empresa ho va a cobrar fins i tot abans que s'aprove oficialment (per a mi un abús) emparant-se en eixe clàusula.

    ResponderEliminar