martes, 13 de enero de 2015

Pressupost de 2015

El mes passat va ser aprovat el pressupost per al 2015. Vos vaig a deixar amb la major sintesi possible el que vaig expressar a la meua intervenció el dia del ple.

La paraula resum que millor el qualifica és el d'electoralista. Es nota que venen eleccions.

Dona la sensació que per fi han acabat les retallades. Després d'anys de retalls les partides de cultura, programes esportius, etc, es recuperen (a excepció d'activitats de la dona que queda en la meitat).
També s'incrementa la subv. a la Música, altres associacions i debuta el ciclisme amb 5.000 €.

La Diputació s'endú 40.000 € de cobrar els imposts municipals, quan alguns d'ells (especialment el fem), podria gestionar-lo l'Ajuntament i estalviar-se una part d'eixos diners.

Però on especialment es nota aquests aspectes electorals és en el capítol I (el de personal).

Sempre hem reclamat els serveis socials funcionant al 100% i una ampliació de l'ajuda a domicili. Als últims anys el que es pujava de serveis socials, es rebaixava de l'ajuda a domicili, i aquesta vegada no.
La dedicació dels Serv. Socials, de l'animadora juvenil i de l'educadora de carrer passen del 50% al 75%. 
Després d'anys d'abandonament de qualsevol iniciativa de foment de l'ocupació que ha estat contínuament reclamada, apareix un pla d'ocupació juvenil de 40.000€. 
No se com va a gestionar-se, per a nosaltres la prioritat hauria d'estar centrada a les carregues familiars i les situacions d'especial dificultat econòmica, no pareixen eixos els plans del PP, però en tot cas estic segur que d'aquest pla no quedarà ni un cèntim en el temps que hi ha d'ací a les eleccions.

A més, per no perdre la costum, just abans de les eleccions l'equip de govern va a traure una plaça de funcionari a l'administració general de l'Ajuntament. A la passada legislatura, just abans d'acabar, tragueren la plaça d'aparellador/a quan ja teniem dos tècnics en plantilla, i ara de nou una maniobra just abans del final de la legislatura. Quin sentit té això? No penseu que una decisió d'eixe tipus no té cap sentit que es prenga ARA, just quan podria entrar en pocs mesos un nou equip de govern (o el mateix, té igual) i prendre la decisió sense hipotecar a les futures generacions??

Per altra banda constatar que el conflicte amb la jefatura de policia ha costat diners al poble (i pot ser costarà més).

Dels ingressos, evidenciar que l'equip del PP no confia molt en la recuperació econòmica (pronostica menys plusvàlues, menys activitats econòmiques, menys construccions, menys llicències urbanístiques, d'ocupació i menys obertures d'establiment). El govern central sí que es optimista i preveu un increment dels fons de participació dels ingressos de l'estat.

Per últim no es fa una previsió correcta de la subvenció de l'escoleta infantil (fàcilment constatable pq està publicada), i intueix que tampoc la de l'EPA.

EN DEFINITIVA, un pressupost amb algunes llums i moltes ombres. El PP utilitzarà el pressupost per a fer campanya. De fet ja està en campanya.       

Nota: Del que va passar al Ple, alguna cosa més mereix l'atenció (i vos agradarà), però ho deixem per a altre dia, que no m'agraden les entrades massa llargues.


No hay comentarios:

Publicar un comentario