viernes, 29 de abril de 2016

Ple d'Abril i traca final

Un ple breu, ...

1.- S'ha aprovat una nova ordenança municipal per a la celebració d'actes de benvinguda. 
A aquesta ordenança ja ferem les nostres aportacions al primer borrador presentat en comissió, principalment qüestions de caràcter tècnic. En aquest cas al ple hem fet una nova proposta, per a que l'Ajuntament plante un arbre commemoratiu de que cada quinta, amb referència als xiquets i xiquetes que han fet aquest acte de benvinguda.
Ahhhh ... Que q és l'acte de benvinguda? En poques paraules l'equivalent civil a un bateig religiós.

2.- S'ha donat suport per unanimitat a la sol·licitud d'implantació d'estudis de FP grau mitjà i superior al IES Pere Esplugues.
Es demanaran per ordre de preferència: 
   a) Grau mitjà de Tècnic en vídeo, disc-joquei i so. 
   b) Grau superior d'eficiència energètica i energia solar tèrmica.
   c) Grau superior d'energies renovables.

3.- També s'han aprovat 3 mocions presentades per Compromís.
a) Demanant la derogació de la normativa relativa a les actuacions territorials estratègiques. 
El títol és pompos però resumint molt es tracta de derogar una part d'una llei urbanística que permetia fer actuacions considerades estratègiques per la seua suposada rellevància, aprovant-ho des de Conselleria, sense que l'Ajuntament puguera impedir-ho. Eliminant eixe control municipal.
Aprovada amb el vot favorable de Compromís i EUPV, i l'abstenció de la resta de grups.

b) Moció en defensa del referèndum per al Sahara i el reconeixement al Front Polisari. 
Moció aprovada amb els vots de Compromís, EUPV, PP, C's i l'abstenció que jo qualificaria com a mínim de curiosa del PSOE. 

c) Moció per al rescat de la concessió de l'AP-7. 
Una reivindicació històrica que les Corts Valencianes ja demanaren ara fa tres anys, per unanimitat de tots els grups polítics que tenien representació ... PP, PSOE, Compromís i EUPV.
Aquesta moció al igual que l'anterior també ha estat aprovada amb els vots de Compromís, EUPV, PP, C's i l'abstenció del PSOE.

En pregs i preguntes hem preguntat per dos qüestions: 
- La previsió que tenia l'equip de govern per a coneixer el projecte de pressupost i poder fer-se una idea de les possibilitats d'actuacions. Transcorreguts 4 mesos, estem preocupats pq se'n ha anat una tercera part de l'any. 
Tenim interés en estudiar iniciatives de promoció d'ocupació que pensàvem que podria anar en dos sentits, .... potenciar l'ajuda a domicili i la d'una borsa de treball per a families amb situació de dificultats econòmiques. Però sense una visió econòmica global és molt complicat, i qualsevol possibilitat queda bloquejada.
Ens han dit que en breu ja podrem tenir eixes dades.

- La segona qüestió era simplement pq no havien posat la bandera de la UE a mitja asta en senyal de desacord per l'acord inhumà de la UE amb Turquia, com s'havia anunciat que es faria.
La resposta és que un operari la va posar i altre sense saber per que estava així, la va tornar a posar a l'estat inicial. De risa.

I EN ACABAR TRACA FINAL ... SENSE DUBTE EL PITJOR DE LA NIT:
En reunió posterior imprevista dels portaveus municipals dels diferents grups polítics se'ns han comunicat unes informacions de caràcter econòmic molt lamentables. Però eixa qüestió mereix una entrada posterior. La faré amb calma. 
   

No hay comentarios:

Publicar un comentario