domingo, 27 de noviembre de 2016

Resum del Ple de Novembre (I)

No són massa les qüestions sobre les que es va debatre, així que tractaré de que quede en una o dos entrades breus.

PRIMER:
El punt principal podríem establir-lo a una operació per regularitzar una gran quantitat de pagaments que l'Ajuntament ha realitzat però que mai havia incorporat a la comptabilitat pressupostaria. 
En total 1.765.778 € als que cal sumar 823.066 de les diferents sentències en contra pendents de liquidar.

Tot això deixa en res el suposat remanent de tresoreria del que algunes vegades havia parlat el PP a la passada legislatura i que tots sabíem que era pura ficció. 

En EUPV estem d'acord amb aquesta operació, però ens hem vist obligats moralment a votar en contra per que entre els pagaments que es regularitzen, hem detectat uns pagaments a l'empresa de l'aigua que entenem que són irregulars.
Es tracta d'uns pagaments vaig el concepte de "Deficit de ingresos en la cuota del servicio del 3er y 4º trimestre 2014 / Deficit de ingresos en la cuota de consumo"  i que per explicar amb altres paraules més senzilles es tracta d'un pagament efectuat a l'empresa per a compensar el fet que no pujara el preu de l'aigua al finals de 2014, a les portes de les eleccions municipals.

Fa casi nou mesos  que demanarem un informe a l'equip de govern per a aclarir aquests pagaments i encara no hem sabut res. Els responsables de l'anterior equip de govern tampoc saben justificar-lo, l'actual equip de govern tampoc, i ningú sap molt bé que dir. 
Hem instat de nou al govern a abordar aquest assumpte, per que si tenim necessitat de diners no entenc pq no es lluita per recuperar uns pagaments que podrien ser nuls de ple dret.

El ben cert és que es tracta d'un acte de l'anterior equip de govern del que algú hauria de donar compte i nosaltres haguerem volgut que aquest pagaments (el d'aquestes factures en concret) hagueren quedat pendents de regularitzar fins que no s'aclareixca si són correctes o no.

Entenem que la mateixa operació deixant al marge aquestes factures, era possible i evitava tenir que donar el nostre vot favorable a reconèixer al pressupost un pagament que no hauríem de reconèixer.


SEGON:
Quedaria explicar les dos mocions que es presentaren (una de Compromís i altra d'EUPV), i els pregs i preguntes. Eixa serà la següent entrada del blog.


No hay comentarios:

Publicar un comentario