viernes, 21 de abril de 2017

El com s'arriba a aquest pla d'ajust

Amb aquesta entrada explicaré (sintetitzant) la situació de partida i que aconsegueix el govern del PSOE adherint-se a aquest pla.

Elements relevants de partida:
- El prestéc de proveïdors que l'Ajuntament ha de tornar, requereix fer front a un pagament de 145.000€ trimestralment entre interessos i amortització (anualment suposen 580.000€).
- Va a realitzar-se un altre préstec, que començara a pagar-se a partir de 2.020, per a fer front a diverses sentències fermes condemnatòries, per varis pufos de l'època del PP a La Pobla Llarga. En total uns 735.000€.

Que canvia amb aquesta operació?
- Amb aquest pla l'Ajuntament aconsegueix allargar tres anys més el préstec i sobre tot, tres anys nous de carència durant els quals no haurà de tornar els diners del préstec, sino que sols haurà de pagar interessos. Durant tres anys la quota trimestral seria de 20.000€, traslladant el problema a partir del 2020. Com es feia abans, qui vinga darrere ja pagarà.

Per que estem en contra?
- És el que tantes vegades em criticat al PP, "patà i avant".
- No se ni si cal justificar-ho. Les mesures són una barbaritat, és deixar de reconèixer a La Pobla tal i com l'hem conegut de fa temps, i tot i que algunes qüestions del pla, les podríem acceptar amb sacrifici, altres són absolutament infumables i inadmissibles. 
- Hi ha dos qüestions d'una gran transcendència, el possible tancament de la Casa de Cultura i el de l'Escoleta Infantil "El Castell". En quant a l'Escoleta, l'objectiu de l'equip de govern, és que la Conselleria assumeixca l'educació de 1 a 3 anys però no hi ha cap tipus de compromís al respecte ni cap indici de que puga o vaja a ser així. A més quedaria per resoldre el problema dels treballadors municipals que difícilment serien assumits per Conselleria.
- Una qüestió és evident, abans d'eixir al poble a dir-li que vas a adoptar mesures molt dures com aquestes, i que pot ser acabes tancant centres culturals o educatius, has d'haver eixit dient que no anem a tenir diners per a festes o que sols farem la festa que ens puguen subvencionar. En cas contrari estem equivocant les prioritats i traslladant un missatge incomprensible.

Per últim dir que ... en aquesta ocasió tota l'oposició estava en contra d'aquesta proposta, però l'absència inicial d'un membre del grup popular que pretenia votar per telèfon, i el fet que davant la negativa a acceptar-ho per part de l'Alcaldia, el PP decidira abandonar el Ple, han fet que el PSOE tirara endavant amb la seua proposta per 5 vots a favor del PSOE, 3 en contra d'EUPV, Compromís i C's. 
El PP ni està, ni se l'espera.

I que podem fer?
Ho deixe per a una altra entrada al blog, que ja comença a tenir massa densitat.

1 comentario:

  1. Ja he penjat en el blog de Ximo el que pense i no vaig a repetir-ho ací. (http://ximovidalmartinez.blogspot.com.es/2017/04/res-es-com-abans-per-desgracia.html)
    Acatar com a borregos de forma servil els dictats de la banca en quan als deutes contraguts per una mala gestió de la qual no sóm responsables, és d'una manca de dignitat en la qual no hauriem de caure. Estic d'acord amb tu amb que hi han altres capítols que haurien d'estar en les retallades. Però més enllà tenim el dret de fer saber a la resta del món la injusticia que ens toca patir com a poblatans. El nostre deure, pel bé de tots i sobreot dels més joves, és mostrar a qui ens governa que, si ells volen seguir tenint la paella pel manec i acaparar el que totes i tots paguen amb els nostres impostos, han de de tornar-nos eixa contribució defenent-nos dels especuladors que ens tenen en aquesta situació. Al cap i a la fí, no deguem res a ningú. La proprietat del suposat deute, l'han acaparada, els bancs i altes especuladors, amb els diners que ens van furtar quan el govern de torn va decidir, sense demanar pareixer a ningú,regalar-los milers de milions d'euros que eren de tots nosaltres. Per quina raó hem d'accpetar tornar-los els? L'única cosa que demostra així el govern de torn, siga el que siga,és que aquells que estem dient des de fa temps que qui manen són els financers, i no els polítics, tenirm raó. Segurament pot semblar que el que dic és una animalada. Però acceptar sense xistar la lògica que ens imposa en capital n'és una més gran. Cal que manifestem primer davant l'ajuntament, després davant les demés autoritats, que estem indignats davant el tractament que ens fan patir.

    ResponderEliminar