martes, 12 de septiembre de 2017

Més de 100.000€ en festes i celebracions és un excés

PSOE i Ciudadanos aprovaren el pressupost de 2017, a l'últim ple de juliol.
Al 2016 forem capaços de negociar canvis en el pressupost que acabaren en el vot a favor d'EUPV, però no ha sigut així en aquesta ocasió. Explicarem ací els tres aspectes més rellevants que han portat a EU a dir que NO a aquest pressupost.
Per ordre d'importància.

1.- Aquest pressupost reflexa més de 100.000€ en festes i celebracions del 700 aniversari, la qual cosa considerem un excés inassumible. No pot ser que s'estiga parlant de les dificultats econòmiques del consistori i aprovant plans d'ajust amb serioses restriccions per als nostres veïns i veïnes i al mateix temps s'aplique amb tant alegria aquestes quantitats per a la festa. I quan es parla de la festa, cal tenir en compte que estem parlant d'això festa i celebracions.

A banda tenim les activitats culturals propiament dites i les esportives, que no veiem amb mals ulls ja que es fa necessari mantenir viva una programació cultural i esportiva, i que no hi ha que confondre amb les de festes i 700 aniversari.

2.- Demanem uns pressuposts participatius, on la gent puga decidir sobre com van a destinar-se una part dels seus diners. Es va fer una mínima experiència participativa l'any passat, però ara aquesta ha desaparegut.
En el seu moment varem dir que havia estat bastant mal desenvolupada, però tot i que havia deixat bastant que desitjar veiem amb bons ulls que era un primer intent que mai havíem tingut, i que el que calia era aprofundir i millorar-la.
Resulta una decepció que en lloc de donar passos avant en aquest sentit, el que tingua'm siguen passos enrrere.

3.- A pesar d'açò, en EU prepararem unes modificacions al pressupost que suposaven baixar algunes partides de despeses (entre elles les celebracions) per a pujar altres que veiem més necessàries, i la gran majoria varen ser rebutjades amb l'excusa que les partides que nosaltres proposàvem baixar, no es podien baixar tant.
Posteriorment tornarem a presentar modificacions, però amb una rebaixa diferent en alguna partida i per un menor import de rebaixa en les celebracions.
En aquesta segona ocasió l'equip de govern, ni tan sols va acceptar el debat i votació, va dir que en essència ja s'havien rebutjat amb anterioritat, censurant el debat.
Al menys ens va deixar parlar al ple. 
Podríem dir que vetaren la proposta, però ens deixaren pataletjar.

Amb aquest plantejament, lògicament en EUPV ens hem vist pràcticament abocats a votar que NO al pressupost de 2017.
No abandonem la nostra disposició a treballar i col·laborar, però quan la línia que pren el govern socialista, és al nostre entendre errònia, hem de dir que NO i esperar que es donen compte que s'estan equivocant.
Aquest no és el camí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario