jueves, 26 de noviembre de 2009

Tresoreria Municipal

El ple municipal, amb el vot a favor del PP, l'abstenció del PSOE i el vot en contra d'EU, acaba d'aprovar un nou préstec de tresoreria (en realitat una renovació) per import de 618.516 € (12 mesos, Euribor a 3 mesos + 1), i a més ja anuncien, que com no podrán pagar l'import total als 12 mesos, s'haurà de tornar a renovar al novembre del 2010.
La teoria és la següent: Si tens problemes de liquidesa, però comptaràs amb uns ingressos més tard, un tipus d'operació d'aquest tipus t'avança els diners i a curt plaç (màxim 1 any) els tornes a poc a poc (11 quotes de 6.500€) i en l'últim plaç tornes tot el que queda (547.016€) i a banda els interessos clar.
Quina és la realitat? Si tu fas aquesta operació, i als 12 mesos la renoves, i als 12 la renoves, i així continuament, estas fent un prestec a llarg plaç que utilitzes per a les despeses corrents.
I qui el pagarà finalment? AH!!! Qui vinga darrere que s'apanye, que "pa lo que me queda en el convento! ".
Quan una familia, acudeix a un prestec normalment és per a abordar un projecte, una inversió o activitat extraordinària. Si demanes prestecs per a pagar la llum, l'aigua o les factures corrents en general, és que la teua economia no va molt bé.
En l'actualitat l'Ajuntament està tirant de crèdit per a funcionar i fent la bola, més i més gran.
Si com anuncien, es ronova de nou l'operació al novembre del 2010, s'hauria de fer bó l'últim pagament per a amortitzar-lo en novembre de 2011, just uns mesos després de les properes eleccions municipals.
Acudeixen al banc, paren la ma, arreplegen els diners, se'ls gasten i diuen ja vindran els de després a pagar-t'ho!
Olé Tus güevos ... Estos del PP sí que saben!!!!

3 comentarios:

  1. el pp, no.
    Rafael Soler i la troupe.
    no son els partits, son les persones.

    ResponderEliminar
  2. Això que dius és absolutament cert, especialment al poble on són la mateixa cosa. Es dir, el PP a La Pobla Llarga és el que diu Soler i no me l'imagine rectificant cap decisió fruit d'un debat amb els seus. I no serà que han hagut motius més que suficients per a dir-li més d'una vegada, ... "Rafa ... t'estas equivocant".
    I ara després afegiré una altra cosa ...

    ResponderEliminar
  3. Fa dos mesos (aprox) vaig intentar presentar una moció per via d'urgència per demanar a la Conselleria que rectificara la retallada de subvenció que ha realitzat a les Escoletes Municipals (vore l'entrada de "miércoles 30 de septiembre de 2009". - EU denúncia el retall d'un 25% de la subvenció a les Escoletes Infantils.- ). No ho acceptaren i hauré d'esperar a que li toque fer un ple ordinari per a que es tracte la moció. És important i per al poble representa més de 15.000€ per gràcia del Sr Font de Mora . Quin va ser el motiu al·legat? Que necessitava debatre l'assumpte amb els seus companys de partit!
    A vore, qui s'ho creu? El Sr. Soler ja no té dubtes a ficar el partit per davant del poble.

    ResponderEliminar