miércoles, 28 de marzo de 2012

EU demana el canvi de data per al Ple del Dijous.

El proper dijous dia 29 toca sessió ordinaria del Ple Municipal.  
Amb motiu de la convocatòria de la Vaga General per a eixe mateix dia, els grups de l'oposició, EUPV i PSOE, presentarem una sol·licitud al Sr. Alcalde, el dia 22 de març, per a que canviara qualsevol convocatòria prevista per a eixe dia, bé avançant-la o bé retardant-la. Hi havia precedents i en alguna ocasió anterior ja s'havia fet una cosa similar.

El passat dilluns teníem comissió informativa, i com que no havíem obtés cap resposta, li preguntarem per la qüestió. En eixe moment ens va dir que no s'anava a canviar la data però ... (comença la representació de teatre del Sr Soler), va començar amb el típic discurs, jo no tinc problema, el treballador que vullga pot fer  la vaga, total a les 21:00h ja s'ha acabat tot, si voleu retrasem l'hora de la sessió però tinc que vore si als meus els va bé, etc, etc.
Típic discurs de l'Alcalde, de insinuar que no té inconvenient, però per a no fer-te ni cas. Ja estic acostumat. 

En eixe moment de la comissió, jo no havia entrat pràcticament a casa i no sabia que allí corroboraria les meues sospites. En casa ja tenia la convocatòria del Ple per al Dijous 29 a les 21:00h, des del mig dia.

Doncs senyors un servidor, no va a fallar eixe dia en estar al carrer reclamant i participant junt als nostres conciutadans per parar una reforma que és la més lesiva de la història democràtica, i que suposarà més atur, menys salaris, pijors condicions de treball per a nosaltres i els nostres fills i filles.
Ja se que segurament, no la retiraran i que com a molt la poden rebaixar. Però si no protestem i lluitem pels nostres drets, continuaran, apretant, i apretant, i apretant, ... fins que no vos quede aire, i aleshores ... ja no podreu protestar.

Per als indecisos vos deixe un bon grapat d'excuses ...

9 comentarios:

  1. A mi també m'agradaria tindre el dret de fer vaga o anar a treballar però com estic a l'atur no puc. On estaven els sindicats durant els anys on anat pujant l'atur? No han fet molt de soroll les legislatures passades, quan es destruien llocs de treball a milers cada dia, quan feien E.R.E. les empreses i els treballadors menys rentables per aquestes (els més veterans anaven al carrer). No cal comentar que fan els delegats sindicals amb els E.R.E. de les empreses, com negocien els seus contrats i deixen als treballadors en la miseria. Comenta un poc com es porta el teu sindicat amb els seus treballadors: com els han despedit, per eixemple, al TEULARET (Enguera) i en quines condicions estàn o estaven. Els sindicats viuen de les subencions i no de les quotes dels seus afiliats, que seria la seua força, i no tendrien que mal vendre's a ningún partit, els lliberats sindicals , quin privilegi i en el nostre poble tinguem algún (comenta un poc com és possible que la dona tinga una empresa i el marit siga delegat del sector a la comarca) en el teu sindicat i en el teu poble?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Aquesta reforma és pèsima i ni el propi PP estava d'acord amb ella (abans de les eleccions). Perjudica notablement als treballadors i també als aturats. Recorda que podran exigir treballs en favor de la comunitat per estar cobrant a l'atur, o que si rebutjes tres ofertes de treball, que ara no necessita ser del teu perfil, poden ser molt precàries o en Laponia.
      Però pot ser tingues sort i pilles una nova ocupació, ara bé amb la nova reforma et podran fer al carrer sense cap indemnització en un primer any de prova i així una perla darrere un altra.
      Et done part de raó, si el que reclames es més combatibitat als sindicats, però no podem reclamar més combatibitat i ignorar ara que tenim l'ocasió de dir clarament que aquesta reforma és un atemptat contra els treballadors.
      Si a l'anterior govern li feren una vaga per una reforma que no era ni la meitat d'agresiva, com no l'anem a fer ara?
      Del cas que comentes d'un delegat, que la dona té una empresa, i tot això, no se que vols dir. No pot un delegat tenir una dona que té una empresa? No entenc el problema, però m'ha recordat a la foto aquella de "La Razón" on denunciava uns sindicalistes que estaven fent-se una cervessa i després resulta que ni tan sols eren sindicalistes.

      Eliminar
    2. No m'agradat l'última puntualització, la de la foto de la "Razón", pareix com que vols desviar un poc l'atenció, escampar el bulto, marcar-me com que es un comentari més en contra de la defensa dels treballadors, que sols la feu vosaltres .No soc de dretes, però no vol dir això que tot el que facen els sindicats d'esquerra està ben fet. Rebatis-me lo dels E.R.E. i el posaré eixemples concrets, respon-me si les empreses del teu sindicat actuen com a sindicat o com empreses a l'hora de despedir els treballadors i sinò t'informes i voràs com es veritat el que t'he escrit. Respecte al lliberat sindical, que viu prop de ta casa, no es cap delit ser-ho i que la seua dona tinga una empresa, però el que em pareix inmoral, per dir-ho d'alguna manera feble, és que els afiliats tinguen que passar pel filtre d'ell quan es queixen, i seguidament ho sap l'empresari (en este cas la seua dona) perquè ell li ho diu deixant al treballador amb el cul a l'aire.No creus que això és més greu que fer-se una cervessa. Si no vols contestar-me no ho faces, però no desvies la qüestió, posant-me eixemples de la "Razón" per a donar un toc com si fora un atac de la dreta. No em pareix ètic posar a la rabosa a la guait de les lloques.

      Eliminar
    3. Situem les coses al seu lloc (amb sinceritat):
      1.- Tu eres qui primerament has desviat l'atenciò al situar damunt la taula una sèrie de qüestions relatives a un sindicat determinat (o varis no ho se), quan el tema central del debat era la convocatòria de Vaga per la nefasta reforma laboral. Insisteixc la vaga, estava convocada per multitud de sindicats (majoritaris i minoritaris), partits, associacions, i fins i tot el 15M. Si no et sents convocat en nom d'un sindicat majoritari X, podries ser-ho en nom de qualsevol altre sector de la societat valenciana convocant.
      2.- Lamente que no t'haja agradat la menció a la foto de la Razón, com si fora un atac més de la dreta. Però es que ho pareix, pel que t'acabe d'exposar abans i per que no entenia l'exemple que m'havies posat del sindicaliste i la dona. Pareixien ganes d'intoxicar, ara ho has explicat un poc millor.
      Jo et parlaré a continuació de les dos coses que menciones, però dis-me tú alguna cosa de la reforma. Parla del que açò suposa de perdua de drets i d'increment de la precarietat. I respon aquesta pregunta: com lluitem contra una reforma que ens imposa un govern que s'ha passat tota la campanya i precampanya, anunciant que NO LA FARIEN?
      3.- Dels dos casos que tantes ganes tens que diga alguna cosa: Abans de res, dir una cosa sobre la que no em canse d'insistir. Separem les dos coses, el mercat de treball, els drets, etc, de la gestió que puguen fer en un sindicat o altre. Jo tinc interés a defensar els drets, no a un sindicat determinat o altre. Ara la llavor dels sindicats, es fonamental per a eixa tasca si en coneixes altra millor dis-la.
      Respecte de les dos qüestions concretes, dels acomiadaments al sindicat i com s'ha fet, no puc dir-te molt. Es més, no se res, però confie en el que tú em digues, si dius que han actuat mal, doncs així serà i serà criticable i estas en el dret de fer-ho.
      Del cas del sindicaliste i la dona, si ho entés bé es tracta de la mateixa empresa? Doncs si que es per a flipar un poc. Jo crec que tampoc confiaria en algú, que pot ser el confident de la jefa. Però una cosa no entenc, els delegats són elegits democràticament, no els posa l'empressari. Com és que l'han elegit?

      Si esperaves una defensa d'un sindicat determinat, doncs mira no. Jo defenc la funció que fan, però per supost si alguna cosa està mal feta, doncs està mal feta i s'ha de dir. Dir que per eixe motiu, vaig a tirar-me un tir al peu i no vaig a participar de les movilitzacions, doncs no.

      Eliminar
    4. Vaja, no hi ha resposta!! Que sorpresa.

      Eliminar
  2. El que tens que fer és mantindre el teu dret a la vaga i no anar al ple i no cobrar els diners que et corresponen per assitència.

    Jo començaré a creure en aquestes vagues, quant els sindicalistes NO cobren eixe dia tampoc i se'ls lleve com a qualsevol treballador la part proporcional del descans semanal.

    Creure quant els sindicats i associacions empresarials, sols tinguen els ingresos dels seus afiliats i no mils de millons (sobretot els sindicats) de les arques públiques.

    Se parla de reduïr la despesa en el ministeri de defensa (una postura que jo recolze), però encara no he sentit a ningun sindicat dir que estan disposats a reduïr considerablement els lliberats sindicals de les empreses (públiques i privades), de reduïr dràsticament o a 0€ les subvencions del Estat, comunitats autònomes, etc.

    En aquestes medides aumentaria la productivitat per treballador, no hi hauria que retallar en inversió pública i podriem reduïr el déficit del país.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Amic Alberto:
      Efectivament, renunciaré als 18€ que em paga l'Ajuntament del Sr. Soler per assistència al Ple i que destine integrament al col·lectiu per al seu funcionament. Com comprendràs, no es això el que lamente, sino el fet de no poder participar del debat, del nefast Pla de Viabilitat que ens ha imposat el govern i que ha destapat el desgovern de Soler. Sobretot pq amb voluntat la solució era senzilla, però ja sabiem que precissament voluntat no és el que li sobra al Sr. Soler.
      Dius que començaras a creure, quan els sindicalistes no cobren eixe dia. Doncs que jo sapigua eixe dia no el cobren, pq oficialment estan de vaga, es dir que tal vegada ara pugues començar a creure.
      També dius que creuras quan no tinguen subvenció. Doncs també pots començar a creure. Sí, sí, ja se que tenen subvencions, però per a la teua tranquilitat les subvencions són finalistes i bàsicament per als cursos de formació als treballadors. La resta del funcionament es nudreix de fons propis. És una informació que està disponible per internet.
      Per altra banda que eixos diners per a formació, recaiguen en corresponsabilitzar els sindicats en la formació em pareix bé. No se si hi ha alguna cosa millor, però deixar-la tota de ma dels empresaris no vull dir-te com resultaria.
      Per altra banda, les associacions d'empressaris sí que reben sustancioses subvencions i això si que no se en que ens beneficia als treballadors. Per no parlar de les ajudes a la Banca, que supose et deuen de tenir indignadissim i amb raó.
      De totes maneres, per a concloure, crec que no és el moment de desviar el debat (això sols interessa a la dreta mediàtica que ara asustada tracta d'intoxicar als treballadors pq no facen la vaga), es pot ser crític amb la llavor sindical, però eixe és un altre debat.
      Fins i tot el 15M, recolza la vaga i MIRA QUE SÓN CRÍTICS amb els sindicats, però tenen clar que independentment d'això la reforma és una atac brutal i que no tenim més remei que defensar els nostres drets.
      Alguns diuen que no creuen que valga per a molt, jo pense que no fer res, si que no val per a res. Sols per a deixar uns futurs contractes i condicions de treball per nosaltres i els nostres fills, molt lamentables. Els propers anys seran de pena si aço no ho parem un poc, i sóc conscient que no és igual si demà la vaga la fem 2.000.000 que si la fan 10.000.000 de persones.
      ARA és el moment de parar-los els peus, per a que en el futur ens tinguen en compte. Les nostres condicions de treball futures, les de tots, depen del que fem hui.

      Eliminar
  3. N'hi ha que respetar a la gent que vol fer la vaga i a la que no...això casi tots ho tenim clar. També pense que se té que creure en les vagues,és de les poques armes que tenim els treballadors per a defendre d'alguna manera els nostres drets,els drets dels treballadors que estàn treballant i ELS QUE NO! TOTS!! Jo lo que no pense fer és quedarme en casa de braços creuats i que isquen al carrer altres...si he sigut bó per a disfrutar els drets que teniem fins ara,tinc que ser bó per anar a demanar que no me'ls lleven! I m'importa un pito el partit que estiga en el poder o haja estat en el poder en legislatures passades...açò és un atentat al treballador...i una protesta-manifestació o lo que siga contra una reforma laboral (o reformes laborals),no contra ningun partit

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si permetem aquestes messures sense protestar enèrgicament, després vindran encara més atacs. Es tracta de poder tenir treballs en condicions laborals dignes, per al futur. No vull acabar amb les condicions laborals dels xinesos.

      Eliminar