jueves, 1 de marzo de 2012

Soler nega a EU la autorització per gravar els Plens

EUPV va decidir fa un temps gravar les sessions del Ple, per a donar-li major difusió als debats municipals. Amb aquesta idea ens plantem a un Ple del mes de novembre (crec que del dia 7), però l'Alcalde ens diu que havíem de sol·licitar permís.
He d'aclarir que érem conscients que això podia passar, però també existia la possibilitat que no ens hagueren ficat cap problema, de fet tenim l'absoluta certesa avalada per sentències judicials que tenim tot el dret del món a fer eixes gravacions, sempre que ho comuniquem i que no moleste al desenvolupament normal.

A partir d'ahí, el 16/11/2011 presentem comunicació i sol·licitem permís per a gravar totes les sessions Plenàries.
El 29 de desembre hi ha un Ple ordinari, i unes dies abans en Comissió informativa pregunte per la nostra sol·licitud que no havia tingut resposta. Soler, diu en eixa comissió que NO ens dona permís. Li dic que no tenim cap resposta dient que NO, i em diu textualment "No patisques demà tindràs la resposta per escrit".
Com no la tinguerem, ens plantarem el dia 29/12/2011 disposats a gravar. El Sr. Soler, ens envia a la Policia Local per a que desmuntem la càmera i insisteix que no tenim permís. Pleguem la càmera. 

Al mateix ple, en pregs i preguntes, li demane explicació al perquè no ens deixa gravar. Ens diu que es troba a l'espera d'uns informes jurídics externs, i ens donarà resposta. Afegueix, que si finalment, no té més remei que permetre la gravació, en tot cas el gravaria l'Ajuntament i ens donaria la copia, però que a nosaltres no ens deixaria gravar.
La resposta és sorprenent pel manifest abus d'autoritat que suposa, i li dic que em pareix perfecte que l'Ajuntament grave el Ple (de fet era una promesa incomplida del PP), però que en tot cas això no lleva per a que a nosaltres se'ns deixe fer la nostra gravació.

Passa el temps i l'informe no apareix i en comissió del passat 27/02/2012 (3 mesos i 11 dies després de la sol·licitud) tornem a preguntar per l'assumpte i encara està més fosc.
Ara ja pareix ser que l'informe extern ha eixit RANA (supose que li hauran dit que no es pot negar i que a molts pobles del PP es fa), i ens anuncien que han demanat un pressupost per a fer les gravacions per part de l'Ajuntament. Jo insisteixc en que empareix perfecte, que l'Ajuntament pose en marxa la gravació pels seus mitjans, però que nosaltres reclamem el dret a fer la nostra. De nou el Sr. Soler, diu clarament que NO, que els la faran i ens donaran una còpia.

Pregunte al tècnic municipal, que passa si a la nostra sol·licitud no hi ha resposta, i quins efectes té el silenci administratiu. Ens indica que s'enten positiu, sempre que hagen passat 3 mesos sense resposta.

Jo no acabe d'entendre l'insistent negativa del PP, fins que m'expliquen quin és el temor. Segons el Sr. Soler, no volen que nosaltres publiquem gravacions parcials del Ple (fragments), sense que existeixca una copia integra on comparar. Eixe és finalment l'argument que vaig entendre.

Llàstima que aleshores es manifeste clarament una contradicció sospitosa. Quan l'Ajuntament, dispose d'una còpia i la puga publicar, per que no ens vol permetre a nosaltres fer la nostra??
Que van a convertir-se en la gravació del règim? Uffff , quin tic.

No volem tenir dependència de l'Ajuntament per a disposar d'una còpia, volem tenir les nostres possibilitats i que l'Ajuntament faça la seua si vol, sense coartar el nostre dret.
Ací hi ha un element determinant, tenim dret, l'Alcalde ho sap i a pesar d'això opta per donar instruccions que suposen una agressió a la nostra llibertat i al nostre dret. Un Alcalde prenent decisions injustes contra una part dels seus veïns, no és precisament el que jo vull per al nostre poble. 

Espere que recapacite i flexibilitze la seua posició o haurem d'estudiar mesures. A mi personalment, em resulta ofensiu i ho considere un tracte molt insultant. Com quan com en les pel·lis, al pati de l'escola, el "grandot" li furtava a un altre nano l'entrepà, per que sí, ..., per que sóc l'Alcalde.    

1 comentario:

  1. perque soc l'alcalde ... q no ho sabies?? si aci funciona tot aixina!!!

    ResponderEliminar