jueves, 5 de julio de 2012

Sobre el passat plenari: Les mocions

Sobre el passat plenari, a destacar un parell de punts que comentaré un altre dia: En concret la Ratificació de la resolució per traure les antenes i la rescisió del contracte de l'empresa que havia d'acabar la fase III residencial de la Closa.
Vull començar pel final, per les mocions concretament: Presentarem 5 mocions i sorpresivament 1 va ser aprovada comptant amb els vots a favor del PP i PSOE. Passe a mencionar les 4 primeres de manera extremadament sintètica:
 - Contra retalls en llibertats públiques (EU sí, PSOE sí, PP no): Demanava al ministre d'Interior que desistira  de la intenció d'endurir penes per delicte d'ordre públic. (Arrel de les manifestacions passades, pretenien que la simple convocatòria per internet si acabava en desordres tinguera consideració d'integració en banda criminal).
- Contra Fusió d'Ajuntaments (EU sí, PSOE sí, PP no): Es barallava la xifra de pobles de menys de 5.000 hab, i esta inclós en un Pla remitit a la UE pel govern de Rajoy. El PP local, va manifestar que no seria obligat.
- Supressió exempció IBI (va ser fusionada amb la proposada pel PSOE, i el PP va votar en contra). Bàsicament demanava que cap confessió religiosa estaguera exempta de pagar el IBI. Es podria després declarar exempt aquells locals destinats al cult religiós o obra benefica de caràcter social.
- Recolzament Iniciativa Legislativa Popular per a evitar els desnonaments i incorporar dació en pagament. (EU sí, PSOE sí, PP no). Preten recolzar la iniciativa d'arreplega de signatures, que demanen una reforma per a que si et lleven la casa ja no degues res al banc, i que si passa al banc, pugues estar un temps pagant lloguer asequible.
- Retolació en valencià. (EU sí, PSOE sí, PP sí -aprovada-). Constatat que últimament estàvem tornant enrrere i que hi havia casos de retolació en via pública, parcs, dependències municipals en que sols es feia en Castellà o en Valencià amb cridaneres errades ortogràfiques, demanàvem que al menys es fera en Valencià i correctament.

Sobre aquesta última aprovada, vos convide a vore aquest xicotet mostrari, ... i un altre dia vos revele un secret d'aquesta moció i tracté els altres punts d'aquell ple.

No hay comentarios:

Publicar un comentario