domingo, 14 de junio de 2015

El discurs d'investidura.

Ja tenim nova Corporació. Comença la legislatura 2015-2019. Sort per a tots i totes.

A petició de molts companys, vos deixe la transcripció del discurs, i la gravació que han fet.


Discurs Ple d'investidura. Primera Part. from Vicent on Vimeo.Discurs Ple d'investidura. Segona Part. from Vicent on Vimeo.

TRANSCRIPCIÓ DEL DISCURS:

FELICITATS!
Una vegada més ens hem de felicitar per l’alt índex de participació que en cadascun dels processos electorals que vivim, es produeix al nostre poble. Senzillament ... Gràcies.
“La pobla demana canvi”, un cavi “Amb valentia”, per a un “Temps d’esquerres” o “Fes possible el canvi”, eixos eren els eslògans que alguns dels partits hem estat exhibint fa poques setmanes durant la passada campanya electoral.
Les urnes han parlat i han manifestat que eixe desig de canvi del que molts parlàvem era realment un anhel entre els poblatans i poblatanes.
Així ho intuíem alguns, però desconeixíem qui l’anava a liderar. Doncs ara ja ho sabem, serà el grup Socialista de la ma de la Sra Neus Garrigues.
Enhorabona Neus.
Millor dit, doble enhorabona ... Per l’Alcaldia ... i per ser la primera Alcaldessa de La Pobla Llarga, honor aquest que et quedarà per sempre.
També vull donar l’enhorabona als nouvinguts, Ciutadans i Compromís que ací representen el Sr. Juanluis Sanchis i el Sr. Daniel Carbonell. I també transmetre-li unes paraules d’ànim al Sr. Soler.
A tots ... espere que tingua’m un fructífer treball aquests propers quatre anys.
I per últim també agrair el treball i la dedicació de totes i tots els companys del col·lectiu que s’han deixat la pell, per tal de fer arribar el nostre missatge clar, concret i compromès, a les vostres cases. Dedicació i esforç que no es paga amb diners. Sols amb la satisfacció del treball ben fet, i jo vos dic amics i amigues, ... que heu fet un gran treball. Gràcies.
Podria “recurrir” al missatge de sempre, per a parlar d’aquesta legislatura que encetem ... una oposició constructiva, buscant el millor per al poble, etc, etc, etc.
Però com deia abans, hem treballat per un missatge clar, concret i compromès, i en eixe sentit vull dibuixar unes línies clares. Tenim un programa fruit de moltes hores de dedicació, amb el que hem arribat fins ací i amb el que tenim el suport que tenim. Per altra banda és habitual sentir parlar de les coincidències programàtiques d’uns i d’altres, doncs ahí tenim el primer punt d’encontre, a les coincidències programàtiques.
Però no sols volem quedar ahí, des d’EUPV tractarem a més, d’aportar la nostra visió i les nostres propostes, per a sumar al conjunt del treball que hi ha per davant en aquesta legislatura.
Hem decidit no entrar al govern.
No hem buscat, ni busquem, ni buscarem, llocs de poder que no ens corresponen. El resultat electoral ens deixa a l’oposició i la deguem dur endavant de forma responsable.
Serem molt més valuosos per al poble, en eixa posició, que ens confereix la llibertat d’acció necessària, per vetllar per l’acompliment dels compromisos electorals adquirits i defensar les nostres iniciatives i reivindicacions, en un escenari que hauria de ser molt més receptiu del que ho era abans.
Anem a encetar un nou temps, i eixa transformació ha de tenir dos eixos nuclears, que afecte tant al fons, com a la forma. O al menys això és el que desitgem.
Per un costat un canvi cap a l’esquerre, potenciant els serveis públics, i posant per davant de tot les necessitats de les persones, ubicant el focus a l’ocupació i als serveis socials.
Però al mateix temps, també ha de tenir una altra vesant en allò que s’ha vingut a nomenar, la nova política i que seria l’altre eix. El de la regeneració democràtica, ampliant els espais de participació, de major transparència, i de noves formes que la societat demanda.
Aquests són els dos factors de canvi i transformació de la política municipal, que entenem que haurien de marcar la legislatura i els quals ja hem tractat d’impulsar amb un acord d’investidura, al que per altra banda tampoc ha estat gens difícil arribar, ja que com havíem dit estàvem disposats a facilitar-la.
Però modificar les coses, aplicar canvis, sempre troba resistències. Entre els que no ho trobaran necessari, el canvi els incomoda, es resisteixen, no ho creuran possible, o simplement ja estan bé com estan.
Si apareixen aquestes resistències, la nostra ma disposada a col·laborar per a tirar endavant, però endavant. Ni un pas enrere. Per que no podem permetre’s el luxe d’haver-ho canviat tot, per a que no canvie res, ni podem apagar amb excuses eixa flama, eixe anhel que s’ha manifestat.
Vull recordar una frase d’Henry Ford, que deia ...
“Tant si creus que pots, ... com si creus que no pots, ..... tens raó.”
Així que anem a dir que PODEU, anem a dir que per suposat que PODEM.    

GRÀCIES ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario