viernes, 16 de octubre de 2015

El misteri de l'aigua i alguna sorpresa.

La setmana abans del començament dels primers actes festius, tinguérem una comissió informativa amb la presència, entre d'altres, de representants de l'empresa de subministre d'aigua i que vaig tractar d'aprofitar per a aclarir algunes de les qüestions que fa temps que venim denunciant i que gràcies a l'abundant documentació que ens han facilitat hem pogut aclarir.

Per no tractar de fer una novel·la, diré algunes de les conclusions/informacions que he tret, i de pas contarem com ens han pujat l'aigua un 4,21% i algun element més.

Com ens pugen el preu?

1.- El 23 de juny de 2015, TECVASA comunica a l'Ajuntament la seua voluntat de pujar el preu. Al "Muy Ilustre" no s'enteren. Siga pel motiu que siga, l'equip de govern que feia 10 dies que havia pres possessió, no s'entera. Conclusió ... com ningú s'entera, no es comunica res a cap comissió, ni es presenta cap tipus d'al·legació, amb la qual cosa la petició es tramita a València (Comissió de preus) sense cap objecció de ningú.


2.- El 24 de juliol de 2015, els nous preus es publiquen al Diari Oficial i tampoc pareix q s'entere ningú, encara que en aquest cas, crec que ja donava igual.

Amb quin argument?

1.- El motiu que ho justifica segons l'empresa és una baixada del consum. Es dir els poblatans hem estalviat aigua i per això ens la pugen. Com és possible? Ho vaig explicar fa temps en l'entrada que parlava de les lleis del PP -Feu click per més detall- ("En favor de qui legisla el PP?"). 
La idea és la que vos he dit, de que si consumim menys ens poden pujar el preu.

2.- En la meua opinió parteix de la base equivocada d'aplicar unes mesures que per a mi no es donen les condicions per a ser aplicades. La empresa no opina el mateix, i així ho va manifestar en l'intercanvi d'opinions que tinguérem a la comissió, on al menys varen reconeixer que era un aspecte polèmic i controvertit.
La nostra opinió era clara, la de l'empresa també, la resta de representants dels altres grups polítics la veritat és que varen opinar poc o gens respecte d'aquest assumpte.

Aleshores tot clar al rebut?

QUE VA!! Podríem dir que segurament ens han estat cobrant de més, una altra vegada.

1.- Si feu una ullada a la vostra factura, voreu que a banda del suministre, contadors i clavegueram apareixen uns conceptes Inversiones I i Inversiones II.
Aquests conceptes són per a pagar algunes obres que s'han fet a les infraestructures de l'aigua, obres que després paguem poc a poc als rebuts (amb interessos).
Doncs resulta que el concepte Inversiones I, hauria d'haver-se deixat de cobrar el 4art trimestre de 2013, per que en eixa data ja s'acabava de pagar l'obra que es va fer al seu dia.

2.- Segons versió de l'empresa, alertaren a Soler de que havien de deixar de cobrar aquest concepte, però també li traslladaren la idea que no passava res si es continuava cobrant, ja que això constituiria un fons per a futures obres. Com un anticipament de futures inversions. Soler els va dir verbalment, que endavant, que continuaren cobrant-lo. I així és com a dia de hui l'empresa ha facturat 35.300 € extra.  

3.- En aquest punt sí que he de dir que l'equip de govern va manifestar que s'informaria sobre la legalitat d'aquesta circumstància i que si no era legal no anava a permetre que es continuara cobrant. L'empresa tampoc s'oposava a tornar els diners, si calia.

Que? Com se vos queda el cos? 
Ho deixe ací i em guarde alguna coseta per a altra ocasió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario