martes, 6 de diciembre de 2016

Ple Urgent del dia 1 de desembre

El passat dia 1 de desembre varem ser convocats a un ple extraordinari i urgent.

Hi havia que aprovar un pla econòmic que és un requisit per a accedir a una subvenció anomenada IFS (inversions financeres sostenibles) i que per exemple no se si recordareu que l'any passat es va destinar al polifuncional.

SOBRE LA URGÈNCIA:
En primer lloc, calia acceptar o no la urgència. En aquest aspecte hem manifestat que NO estàvem d'acord. Sempre ens hem queixat de l'ús inapropiat de la declaració d'urgència per a acurtar terminis i que deixa sense amb menys temps a tot el món per a analitzar i debatre, ja que no requereix que passen dos dies complets entre convocatòria i ple. Pràctica aquesta de la que el govern anterior del PP va fer un ús reiterat.
L'esperit d'una declaració d'urgència és el d'atendre situacions imprevistes i que necessites abordar inesperadament, per a la qual cosa aquesta declaració d'urgència permet acurtar terminis. Però el que no pots fer es deixar passar el temps i que se t'esgoten els terminis per a les subvencions i després dir que necessites fer-ho per via d'urgència per a arribar a temps. Això és un frau. Fes-ho amb temps, que tú ja coneixies sobradament quins eren els temps.
Així, per mantenir la nostra coherència amb el que sempre hem defensat, hem votat NO a la urgència. De totes maneres l'equip de govern tenia suficient majoria per a tirar en davant, davant l'absència d'alguns regidors.

Ací l'exposició

SOBRE EL PUNT A DEBAT:
En segon lloc, respecte al tema a debat, aclarir per a no confondre varies qüestions:
- No debatim sobre si la Diputació podia donar-nos els diners per a altres finalitats. Eixa és una qüestió que en tot cas s'hauria de plantejar la pròpia Diputació, que es qui decideix donar aquestes subvencions per a inversions.
- No debatim sobre quin tipus d'inversió va a fer-se. L'equip de govern UNILATERALMENT (tots els grups s'hem queixat de no haver pogut pronunciar-se sobre quina obra era millor realitzar, ni com)  ha decidit que era per a millorar la piscina. Com dic aquesta és una decisió de la que no hem pogut participar ningú.
- La qüestió sobre la que ens demanen que votem, és sobre si estem d'acord o no amb els compromisos i el pla econòmic que proposen per a acomplir les condicions necessàries per a poder accedir a la subvenció de 112.000€.

Aclarides aquestes qüestions hem de dir que el nostre vot a estat a favor. Bàsicament el compromís es de que aquesta inversió no va a generar més despeses extraordinàries per posar en marxa la inversió, més enllà del normal manteniment del temps. I això s'acompleix i estem totalment d'acord que així ha de ser, i a més el pla el que manifesta és que com la diputació es fa càrrec al 100% de la inversió, la situació econòmica de l'Ajuntament no va a vores afectada, ni per a millorar ni per a empitjorar. La veritat es que aquest requeriment és un poc absurd per part de la Diputació. Sembla burocràcia innecessària. Amb assegurar-se que la inversió no generaria noves despeses hauria estat suficient.


Res més, espere no haver-me allargat massa. 

Per cert que si teniu interés a conèixer quina remodelació va a fer-se, ací vos deixe l'enllaç del projecte on en les primeres pàgines (pàgina 5) de la memòria podeu trobar una descripció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario