miércoles, 1 de febrero de 2017

Ple de Gener

A ple de gener es varen tractar 4 assumptes, a més de les mocions i els pregs i preguntes habituals dels plens ordinaris.

Les mocions (en aquesta ocasió EUPV no n'havia presentat) i preguntes les deixe per un altre dia i molt breument mencione els 4 assumptes, per a fer una reflexió en un d'ells.

1.- S'aprova una ordenança per a regular la tramitació de les targetes d'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda. Una qüestió bàsica amb poca discrepància al respecte.

2.- També s'aprova una ordenança sobre la tinença d'animals de companyia als espais públics. Ací m'agradaria fer una observació.
No pot parèixer que un dels problemes que més queixes susciten, com és la presència dels excrements a la via pública, a partir d'ara estarà prohibit. Ja ho estava. Això no canvia i per tant si l'equip de govern espera amb açò solucionar el problema s'equivocaria. No és suficient, cal anar més enllà i preparar un pla d'actuació (una especie de pla de xoc) amb diverses fases per a incidir a la conducta dels propietaris que pugen estar tenint conductes impròpies. O anem un pas més enllà, o no valdrà de res.
Altra qüestió sobre la que mantenim reserves és el règim sancionador. Unes sancions excessivament dures poden desincentivar la seua aplicació i ser una simple manera de transmetre una imatge de fermesa que després no s'aplica. L'objectiu no és recaudar, sino modificar els mals hàbits. Al respecte coincidíem amb C's i acordàrem que es faria un seguiment.
Ací vos deixe la intervenció al respecte.

3.- S'aprovà la compatibilitat dels dos arquitectes tècnics municipals per a completar la jornada amb dedicacions fora del municipi de La Pobla Llarga, també sense discrepàncies.

4.- Per últim els serveis socials municipals es va aprovar declarar-los com a serveis públics essencials. formula que estan aplicant Ajuntaments de caràcter progressista per a evitar el corsé de la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local del PP.



No hay comentarios:

Publicar un comentario