jueves, 20 de junio de 2019

La mala praxi del PSOE en campanya

Podria dir-ho d'una manera més amable, digua'm que no ha estat un comportament massa modèlic. M'explique.

Supose que sabreu, i si no ja vos ho dic jo, que en període preelectoral està especialment prohibit fer ús de les institucions per a guanyar-se una imatge que et beneficia quan estàs al govern. Per això en eixe periode, no estan permeses les campanyes institucionals, les inauguracions, etc.

Recorde perfectament que el PP era un mal exemple al respecte, i no eren extranys els incompliments i fins i tot recorde algun període en que repartia els seus famosos llibres de gestió. En una ocasió, a denuncia nostra, la junta electoral li mana parar algun d'aquest repartiments.

Tots criticàvem des de l'oposició aquella actitud del PP.

Al meu entendre, és quan estàs al poder quan has de donar exemple i sembrar per a poder exigir en el futur el mateix comportament als demés, al menys si t'ho creus. Per a mi una decepció.

Era d'esperar que el PSOE sí que fora més respectuós en eixes qüestions, però no. Igual ha fet en aquest període preelectoral, inauguracions de fira, de l'exposició museística, i d'altres. Fins i tot parcs infantils. No li calien aquestes males arts per guanyar les eleccions, i els resultats ho demostren. 

Ja se que els defensors de l'oficialisme lluny d'acceptar-ho diran que ells no fan inauguracions, si no que simplement han obert serveis. És la clàssica trampa política per a dissimular una acció que no està permesa. En lloc de dir-li inauguració li diem obertura. Tots sabem que això és una forma de tractar de burlar la norma. Quan t'envien una invitació per a obrir una cosa, és evident que estan inaugurant. En cas contrari no hi hauria invitació.

Bé i de segur que alguns penseu, i això per que ho dius ara i no ho has denunciat en campanya?

Doncs no sabria explicar-ho amb seguretat. Són d'eixes coses que dubtes. Però pense que és una qüestió de formes i per tant té la importància que cadascú li vullga donar. Jo personalment tenia la impressió que si ho soltava en campanya, seria considerat una opinió moguda únicament per interès electoral, i alguns la desqualificarien sense entrar a considerar les conviccions de fons.

Així fora de l'estrès del període electoral, i una vegada passat tot, tal vegada s'entenga millor. I a més ara, no és més que una humil opinió d'un poblatà més i no vull quedar-me la dins.

No hay comentarios:

Publicar un comentario