sábado, 31 de diciembre de 2011

Molt resumit el resultat del Plenari

Vaig a començar hui fent molt resumidament un extracte global del resultat del Plenari d'ahir. Algunes coses importants que passaren me les deixe per a altre dia (a l'any que ve, je, je):

1.- Pressupost 2.012: PP a favor, EUPV i PSPV-PSOE en contra. (Aprovats)
Ja faré una valoració global dels pressuposts. El resum és pressuposts raquítics, que no aporten res. Retallades en qüasi tot, però algunes més significatives que altres. També un altre dia entraré en detall.

2.- Mocions (hi havia moltes mocions acumulades, totes presentades per EUPV): [Si punxeu al títol podeu vore l'original presentat]
Demanava la reposició de la senyal i un acord per a l'intercanvi de les senyals autonòmiques TV3 - Canal 9: Cal destacar que aquesta moció va ser presentada fa 9 mesos i no habia tingut la sort (per dir-ho d'alguna manera), de poder ser debatuda i votada.
Resultat - EUPV sí, PP sí, PSOE sí. Aprovada amb una esmena acceptada per EUPV.

Demanava un mecanisme públic que done igualtat d'oportunitats a les diverses entitats del poble, per a montar barres externes de venta de beguda, durant les festes.
Resultat - EUPV sí, PP no, PSOE si, Rebutjada.

Vorera Mariola: Retirada
Demanava la reparació de l'estat lamentable de la vorera del carrer Mariola (junt a l'escola). Aquesta moció va ser retirada, donat que en el seu moment, ja ens contestaren que ho tindrien en compte. De fet la vorera està reparada.
 
Demanava això mateix ja que l'accés a primera planta per les escales és un problema per a molts majors, i ens sembla mentida que en un centre així no estiga operatiu.
Resultat - EUPV sí, PP sí, PSOE si, Aprovada.(va ser esmenada per a que en lloc d'instal·lació, indicara reparació)

Demanava que en lloc de deixar la documentació per als partits polítics en una carpeta amb paper, i que després hem de revisar i fotocopiar, si volem, s'habilitara un ordinador amb la documentació i que així es podria consultar i fer una còpia digital si es considera, estalviant paper, tinta, temps i fotocòpies.
Resultat - EUPV sí, PP no, PSOE sí. Rebutjada (i a més sense explicació ninguna)

Demanava que es reformara la Llei, per a incloure la dació en pagament (tal i com demana la PAH) i que en els procesos d'execució hipotecària la gent no es quede al carrer i amb un deute inmoral i injust.
Mesures per ajudar a les families, i una comissió mixta (representants, veïns, associacions)  que col·laborar  en solucions a casos  possibles al poble.
Resultat - EUPV sí, PP no, PSOE sí. Rebutjada

Cessió terrenys públics educació concertada:
Demanava el rebuig a la proposta de cedir sòl públic municipal d'ús escolar a disposició d'empreses privades per a la construcció de centres concertats. També l'eliminació de barracons i la tornada al concens del mapa escolar.
Resultat - EUPV sí, PP no, PSOE sí. Rebutjada


Reposició senyalització La Pobla Llarga en A7: 
Demanava que s'instara al Ministeri a que en la eixida núm 863, es reposara la senyalització d’ Alberic / Alzira / Pobla Llarga.
Retirada: Com que l'Alcalde va indicar que ja s'havien fet gestions, sense resultat, va demanar que canviarem la moció per a introduir anar per al via judicial. Quan el secretari va avaluar el cost (uns 10.000 €, va dir), decidirem que era millor retirar-la.
Demanava que en lloc de retallar de 10 a 6 policies, sense debatre en cap organ, que es reconsiderara i buscarem una solució intermitja. Ajustant, si es demostrava que era necessari, però NO de la forma brusca i exagerada.
Resultat - EUPV sí, PP no, PSOE sí. Rebutjada

Demanava que s'instara a diverses institucions a reformar la Llei electoral, per a que fora més justa i representativa de la autèntica voluntat popular.
Resultat - EUPV sí, PP no, PSOE abs. Rebutjada
Nota: Va fer risa vore el proces: L'Alcalde pregunta ... vots a favor? ... EUPV, en contra ?.... Ningú alça el braç. En aquest punt l'Alcalde es dona compte que si ells no voten en contra, la moció seria aprovada i canvia d'opinió i alça el braç (ell i després tots els seus) , .... abstencions? PSOE.
Rebutjada :-)

Al finalitzar el punt el PSOE va intentar passar dos mocions per via d'urgència. Primer s'ha de votar si es urgent i si s'aprova la urgència es debat.
La primera d'elles per demanar a Conselleria que pague el que deu de La Casa de la Música.
Aquesta moció no va passar la urgència, PP no, PSOE sí, EUPV sí. 
La segona per demanar que s'estudiara el millor lloc per al nou abocador de residuus de Guadassuar.
Aquesta moció sí va passar la urgència, PP sí, PSOE sí, EUPV sí.
En el debat va ser rebutjada ... PP no, PSOE sí, EU sí.

3 comentarios:

  1. Costa 10.000 e canviar 3senyals ( part de 3senyals millor dit )???? Ni d conya

    ResponderEliminar
  2. No. Fixat que es refereix al procés judicial. El que diu es que com la via ordinaria ja s'havia reclamat sense èxit, es podia procedir via judicial, i això és el que s'avaluava en 10.000 €.

    ResponderEliminar
  3. Ah!! OK Vicent. Que el Sr. Soler traga les seues influencies en Rus home!!!!

    ResponderEliminar