miércoles, 18 de enero de 2012

Sobre el Ple dels Pressupost

Hi ha vàries qüestions encara que voldria mencionar del Ple. 
Una d'elles de la part econòmica. Reconec que és bastant avorrit (així que eixa la faré hui).
Les altres dos, no diria jo que són anecdòtiques, pq a mi em pareixen relevants però sí que resulten prou més interessants. La deixe per als propers dies.

La part avorrida, és citar els efectes del pressupost per al 2.012.
En despeses:
   Es retalla en policia (de 10+1 passen a 6+1). També en neteja es farà un 30% menys, als centres municipals (totes les hores juntes passen de 17 hores a 12 hores).
   Xicotetes retallades en tot ... Act de Joventut, de Majors, de la Dona, i fins i tot als programes d'Emergència Social.
   Especialment dura, la retallada a la Unió Musical (d'11.000 € a 4.000 €), suposant que paguen!
   CURIOSAMENT puja, les despeses financeres (interesssos i comissions) o les despeses jurídiques (pleits).
   En festes es pressuposten 36.000 € com l'any passat, però l'any passat se'n passaren i gastaren 51.000 €, a falta de comptabilitzar les últimes dies de l'any.
   Inversions les mínimes (ni la que estava prevista i signada del Monterrey), ni cap projecte especial de foment de l'ocupació.
 En ingressos:
    Que suposen diferència respecte de l'últim any, poc a destacar  ... més previsió de multes. D'ingressos imprevistos 150.000 € (no se com es pot considerar 150.000 € imprevistos!!!) i del fem pretenen recaptar 88.000 €.
    Aquest últim assumpte, no és intrascendent, el cost del servei és de 60.000 € i si com pretenen, repercuteixen també el sou de la persona de l'ecoparc, com a cost a pagar en el fem, pujaria com a molt uns 82.000 €. No es pot pretendre recaptar més ... el que haurien de fer és pagar el que ens cobraren de més d'una vegada.

Cal mencionar .... que per exemple una cosa es pressupostar i altra executar. Si pressupostar ja es fa mal, executar encara es fa pijor. És simptomàtic que de l'exercici del 2.011, a 31/12, sols s'haja executat el 40% del previst.

PD: Les properes històries seran més entretingudes.

En definitiva un exercici

No hay comentarios:

Publicar un comentario