domingo, 20 de mayo de 2012

Sobre el Pla d'Ajust i les pujades de preus planificades pel PP

Com vos vaig explicar l'altre dia, l'Ajuntament farà un crèdit per tal de pagar a proveïdors per un total de 3.748.353,83 €.

Per a justificar la solvència s'ha hagut de fer un Pla d'Ajust, que marque les linies de com es pensen obtenir els recursos per a tornar el préstec i pagar els interessos, en 10 anys.
El Pla menciona alguna mesura de millora de l'eficiència en la recaptació, d'optimització de les adjudicacions de contractes menors, d'estalvi per una jubilació, d'estalvi energètic i de pujades d'impostos i de preus públics. Les quantitats que reflexa no em pareixen gens creïbles, però el pitjor és el repàs que es projecta per als preus dels serveis públics que són tot un atac a eixos serveis.
A la part de baix, vos expose un quadre de % d'increment de preus que contempla el Pla:





A la pujada de preus del quadre cal afegir:
- el IBI (la contribució) que pujarà aquest any per a algunes vivendes (depenent del seu valor cadastral), i una altra pujada de dos punts del tipus impositiu per al 2.016.
- l'Impost de Vehícles que pujarà un altre 10%, crec que per al 2.020.  

2 comentarios:

  1. La millor manera de privatitzar un servei és mostrar que no es rentable econòmicament i quan es privatitza de repent es rentable. Sols que els beneficis enlloc d'aprofitar-se'n tots, se n'aprofita un particular. Per exemple l'Escoleta Infantil:L'ajuntament puja els preus perquè diu que no pot assumir els costos. Es privatitza. Es paga, a la gent que hi està treballant, la meitat del que cobren ara i es torna rentable. Com que es segeuix cobrant les subvencions, el negeoci és redò per al que s'ha quedat amb l'Escoleta.

    ResponderEliminar
  2. Increïble, que cara més dura. Si porten més de 8 anys manat, alguna responsabilitat tindran en esta crisi, no? Això, continuem en polítiques de clavar a amics en l'ajuntament, però no passa res, paga el poble. Soler, un poc de vergonya i ves-te'n.

    ResponderEliminar