sábado, 19 de mayo de 2012

Sobre els deutes, les pujades de preus i el passat plenari

El passat plenari va traure a la llum la xifra definitiva (oficial) del deute a proveïdors: Són 3.748.350 € , 117.013 € més del que havien dit en primera instància.
Si li sumem el deute pendent que ja teniem en préstecs d'altres exercicis serien 5.431.943 €.
Això no és tot, falta incloure el deute que puga tenir l'Ajuntament amb altres administracions públiques. Per exemple a l'agost de 2.010 es va destapar que l'Ajuntament no pagava la Seguretat Social i això encara ho estem pagant.
No es desgavellat pensar que s'estarem apropant-se a la xifra de 6.000.000 €.
El que ara s'ha aprovat es fer un crèdit per import de 3.748.350 € que és que s'ha de pagar a proveïdors.
Inicialment ens havien dit que l'interès que s'aplicaria estaria al voltant del 5% i a mi ja em pareixia que sangnar als veïns amb interessos. Doncs ara resulta que serà del 6% (per premsa he llegit 5.93%).

CONSIDERACIONS QUE FEM DES D'EUPV:

1.- La part positiva del pla es que l'Ajuntament pagarà als proveïdors, que ja seria hora.
(A vore si en les properes dies vos conte algun xafardeig sobre les factures que deu l'Ajuntament)
2.- Per a pagar això (en 10 anys pel decret de Rajoy) al final del ball el poble, o siga tú i jo, prop de 2.160.000 € SOLS EN INTERESSOS.
3.- Una part important d'aquest deute són impagaments de la Generalitat i la Diputació, i una altra part costos d'urbanització que haurien d'assumir els propietaris dels terrenys, molts en mans d'empreses promotores que no paguen.
4.- Aquesta serà l'excusa per a les futures pujades de preus i impostos.

Prèviament l'Ajuntament ha presentat un Pla d'Ajust per a justificar que podrà tornar eixe préstec i com pensa obtenir "La Pasta".
Bàsicament el Pla, parla d'una jubilació, de millora de la recaptació, d'estalvi energètic i com no, de pujades d'imposts, i de futures pujades de preus dels serveis públics. Per a mi, les mesures per millorar la recaptació i d'estalvi energètic, no són realistes, ni creïbles, no es compliran i molt menys en els primers anys.
Respecte a la proposta de pujada de preus dels serveis públics, posa el pèl de punta, i suposa demanar més esforç a qui menys té, que són els que principalment utilitzen aquests serveis.

Però eixa és una altra història i mereix un capítol diferent ... pròximament vos exposaré el Pla de Pujades, i que diu d'ell l'equip de Govern.

No hay comentarios:

Publicar un comentario