domingo, 4 de noviembre de 2012

Sobre el passat Ple i la pujada de la contribució

En el passat ple es va aprovar un conveni de col·laboració amb el Servef, un d'urbanització amb Muñoz i una modificació de crèdit.
Però el aspectes que resultaren especialment conflictius foren la pujada del la contribució (IBI) i la manera de convocar el Ple.
Per a començar el dilluns tocaven sessions ordinàries de les Comissions informatives (a les 18:00 i a les 18:30 h), i es va convocar un Ple extraordinari a les 19:30h, que incluia punts a l'ordre del dia que havien estat tractats en comissió un moment abans.
Evidentment aquesta manera de treballar elimina les possibilitats de que l'oposició puga contrastar i donar participació al col·lectiu que representa, amb el conseqüent deteriorament de la qualitat democràtica del nostre Ajuntament, que al Sr. Soler li preocupa ben poc, com ho demostra el fet que ja ni informa al poble de la realització dels Plens.
La contribució:
En quant als punts, com havia dit, especialment incomprensible la pujada del IBI. La contribució puja de cara al proper any, un 6,25% per a les vivendes de valor cadastral per baix de 24.904,83 €.
I per què aquest valor de referència? Doncs perquè l'any passat, per un decret del govern del PP del Sr. Rajoy, es va pujar a les vivendes que estaven per dalt de la mitjana i que en el nostre poble va resultar aquest valor. 
Ara el Sr. Soler decideix pujar-ho també als que estan per baix.

Al nostre entendre aquesta pujada és injusta i innecessària. Si alguna virtut podia tenir la pujada de Rajoy era que deixava fora a les vivendes de valor inferior que hauríem de suposar que son les més modestes i franja inferior de poder adquisitiu. Ara aquesta proposta es carrega eixa proporcionalitat.
Però a més, fa apenes unes setmanes l'Ajuntament ens presenta la liquidació del pressupost de 2.011, i va anunciar la existència d'un Remanent de tressoreria positiu de 900.000 € (es dir si cobrarem tot el que ens deuen i pagarem tot el que deguem ens quedarien eixos diners) i va dir que els comptes municipals estaven completament sanejats. 
Aleshores per què seguir apretant en pujades de impostos en moments de crisi on les families estan perdent poder adquisitiu per culpa de la política de retallades del PP? Per què seguir apretant si diuen que no fa falta?

Una nova mesura incomprensible del PP.

3 comentarios:

  1. fins que la gent no eixca tots els dies al carrer a cremar cotxes oficials, tirar ous a tota la merda de politics qui hi ha i fer que sen vagen dúna puta vegada, van a seguir robant i exprimint al contribuient, o es que encara no ens hem donat conter??? tots, tots els dies es veuen nous casos de corrupcio, l´ultim es la creacio de rajoy de 129 places de "altos cargos" elegidos a dedo, i damunt ho diuen!!!!! mals fills!!!

    ResponderEliminar
  2. Recurso especial de tutela del derecho al ejercicio del cargo del artículo 23 Constitución Española y previsto en el art. 114 Ley 29/1998, de 13 de julio, reguladora de la Jurisdicción Contencioso-administrativa???

    ResponderEliminar
  3. Rajoy també contribueix a reduir l'atur. Per a que digen...........

    ResponderEliminar