sábado, 11 de julio de 2015

Les nostres posicions al ple II ... més detall

Com vaig dir quedaven un parell de punts per explicar sobre les nostres posicions:
Vaig parlar del punt 4 del Ple en els següents termes ...

4.- Ens abstinguérem a la proposta dels imports que van a pagar-se per assistències a Plens, Comissions Informatives i Comissió de Govern, manifestant que ens convencia plenament la proposta per al Ple i C.Govern, però ens pareixia un salt massa important el de les Comissions, donades certes circumstàncies. [Ho explicaré amb més detall].

Així que allà vaig:
Com a introducció, explicar que els imports actuals que es paguen per assistència al ple, són 15,03 € i son de l'any 2000, amb govern d'EUPV. De fet tenen decimals per que es tracta d'una conversió de l'import en pessetes (2.500 pts).


Hem estudiat els imports que es paguen en altres localitats de la comarca i hem trobat preus de 180€, 90€, 75€ o 63€. Algunes localitats la veritat es que eren més grans a la nostra, però fins i tot les de tamany similar estan per dalt. Així que hem acudit a un parell de casos de poblacions que son la meitat de la pobla o menors, i el preu mínim que hem trobat és de 30 € per ple.

La proposta de l'equip de govern és de pujar a 40 € per portaveu i 25 € la resta de membres. Feta la mitjana del cost que això suposa per plenari, continua estant per baix dels 30€ de la majoria de poblacions.
La proposta ens pareix assumible i raonable.

La Comissió de Govern no es toca, així que res a dir.

El problema el veiem a la proposta de les Comissions Informatives. La proposta de l'equip de govern és de passar de 18 € per portaveu a 20 € i de 6 € de la resta a 15 €.
Sobre el paper els preus poden parèixer raonables i de fet crec que ho són, però el problema es que l'impacte d'aplicar de colp aquesta pujada és gran, especialment pq cal tenir en compte una peculiaritat i és que amb la reforma organitzativa de les comissions, on abans es feien 2 comissions ara seran 4 i tots els imports és doblaran. 
Al haver el doble de comissions, l'increment es dispara i tenint en compte que eixe multiplicar per dos el num de comissions, ja provocarà de fet un increment de les retribucions per assistència.

L'increment de dietes per les Comissions, estarà al voltant de 4.275 € per any i creiem que tot i que es valent i necessari actualitzar els preus, tal vegada haguera estat més prudent, una proposta més moderada.

Així ... estant a favor de que cal revisar els imports, i estant a favor del tracte donat al Ple i Comissió de Govern, no compartim la de les Comissions Informatives, i hem preferit situar-se a l'abstenció. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario