miércoles, 15 de julio de 2015

Sobre la posició respecte dels sous per dedicació parcial

Queda explicar el punt dels sous, sense dubte el més controvertit.

En EUPV apliquem un criteri que forma part dels nostres estatuts i que assumim per que compartim plenament. Aquest criteri no és altre que simplement pel fet de desenvolupar l'activitat política, no es poden guanyar més diners del que es guanyaven abans, ni deixar de guanyar diners del teu salari anterior. La qüestió és que ningú entre en política per guanyar més, ni renúncie a ella per perdre diners.
I com es materialitza això? Doncs molt fàcil, si deixes la teua dedicació X on guanyaves 2.000 € mensuals per dedicar-te al poble, s'hauria de garantir que vas a mantenir els ingressos que tenies abans. Dit d'altra manera, la idea és que mantingues el salari que tenies abans de la política.
Però açò evidentment té unes limitacions, si abans no tenies treball o estaves amb un subsidi, no anem a permetre que l'Ajuntament et tinga treballant per eixe subsidi. Garantim un mínim salari que considerem digne per al desenvolupament de l'activitat pública i eixe mínim és de 2 vegades el SMI (actualment el SMI està prop de 650 €).
Però també tenim un tope salarial, si Cristiano Ronaldo vol dedicar-se a la política al poble no li podem assegurar mantenir el seu salari d'abans (je,je,je). Es garanteix fins a 4 vegades el SMI, sempre justificant quins eren els teus ingressos anteriors.

Bé doncs, eixos son els principis que tenim i els que hem aplicat. Garantim els ingressos a que es renúncia amb uns mínims i màxims.

La proposta de remuneració del regidor Vicent Furió, que segons ha fet públic el PSOE no disposava de nòmina anteriorment, i per tant no renuncia a ingressos però tampoc contava amb ells, esta dins del que considerem que ha de ser una remuneració mínimament digna i que nosaltres fixàvem en 2 vegades el SMI. Al tractar-se d'una dedicació del 50% nosaltres, proposàvem els 650 € del SMI.
La proposta del PSOE ho deixa en 600 € (no sabem pq).

NO passa el mateix amb la proposta de retribució per Neus Garrigues on trobem un doble problema.
En primer lloc no acompleix el primer criteri de no suposar més ingressos personals dels que es disfrutava abans de la política.
El càlcul és complicat per que els ingressos anteriors provenien de dos fonts. Per una part de l'activitat privada professional, que es difícil de quantificar. I per altra de la nòmina de la empresa privada en la que treballa, i molt més fàcil de quantificar.
Neus Garrigues renuncia a la major part del treball de l'activitat professional (mantindrà una xicoteta part), i renuncia a una xicoteta part d'hores de dedicació de l'actual empresa privada.
Cal aclarir que des del PSOE es va parlar de clara reducció horària, però eixa afirmació és bastant distorsionada. Sabem de quantes hores setmanals es tracta, però no farem públic cap dada privada que no haja fet públic el propi PSOE. Ací el nivell de transparència el fixen ells.
Tot açò ells ho quantifiquen en 800 € mensuals i nosaltres pensem que això és més del que es renuncia. Ho podem explicar amb detalls de manera privada, però insistim en que hi ha un fort component de dades privades, que no volem i no podem fer públic. Arribem a parlar del que ja ha fet públic el propi partit socialista.
Simplement de manera resumida diguem que la perdua d'ingressos de la empresa privada (per les hores que reduirà) i la perdua d'ingressos per l'activitat privada personal, amb eixa assignació de 800 € es veu superada.

En segon lloc trobem una altra qüestió que no compartim. La Sr. Garrigues tindrà una dedicació de 20 hores setmanals remunerades a l'Ajuntament. Aquestes hores sumades a les de la empresa privada en que treballa passen sobradament d'una dedicació del 100%, són moltes més hores de les 40 hores setmanals, a les que hauríem de sumar les xicotetes dedicacions puntuals com a advocada.
En EUPV pensem que des de la institució pública que representem, i des d'un ideari d'esquerres, no podem estar fomentant aquesta dedicació per dalt del 100% de la jordana laboral. És un altre plantejament que no compartim.

Així doncs ens trobem amb dos qüestions que no encaixen dins dels nostres plantejaments. Agraïm la disposició a parlar que ha mostrat el grup socialista, però és evident que el fet de trobar suport al seu plantejament en altres formacions polítiques (C's i Compromís havien donat el Sí) ha fet que ja no fora necessari tractar d'arribar a un enteniment amb EUPV, que per altra banda vists els plantejaments que teniem, haguera estat molt complicat llimar diferències.

Com diuen els britànics, "Keep Calm!!" No passa res, ja varem dir que si estàvem d'acord tindrien el nostre suport, i que si no era el cas, mantindríem la nostra coherència en la defensa de les nostres idees. És el nostre patrimoni més apreciat.

NOTA: Estaré unes dies amb poca conectivitat, si algú requereix alguna explicació més detallada, un poc de paciència, ... faré el que puga. Disculpeu i Gràcies.

     


2 comentarios:

  1. Usted tambien sededicaria a criticar y a desprestifgiar al anterior govierno y a su numero 1 como esta haciendo el PSOE ahora mismo?

    ResponderEliminar
  2. Disculpes ... he estat de vacances i no recordava que tenia aquest comentari pendent.
    Jo no dubtaria en fer públic aquelles situacions anormals que són fruit de la mala gestió de l'equip de govern anterior. Crec que es desprestigien per si mateix, quan els fets són coneguts. Tapar eixes situacions seria irresponsable i els poblatans no ho entendrien. Al fi i al cap suposa un exercici de transparència.
    El que trobe a faltar, són moltes explicacions del PP.

    ResponderEliminar