domingo, 1 de enero de 2017

Últim ple de l'any i les beques de transport a universitaris

A l'últim ple de l'any pràcticament teniem com a únic punt les bases per a aprovar les ajudes al transport universitari, a banda de les mocions i les preguntes.

Hui parlaré de les beques ... 5 ajudes de 100€ a estudiants universitaris.

Des del primer moment varem veure que anava a ser complicat que nosaltres votarem a favor, C's i PSOE teniem molt clar que volien que les ajudes anaren tant a estudiants de la universitat pública com privada, i al col·lectiu d'EUPV això anava a ser difícil d'acceptar, de fet finalment ha sigut el principal motiu pel qual hem votat en contra.

Assumirem aquesta diferència de criteri, no ens sorprenia, i tot i no compartir la postura de l'equip de govern, des del primer moment ens posarem a fer propostes per a millorar les bases inicials i a aportar la nostra visió, com hem fet al llarg de la legislatura i treballant pel bé comú.

Ara bé, el que sí que ha resultat una sorpresa desagradable ha estat la negativa a publicar els resultats de la baremació de les sol·licituds presentades desglossat per apartats.
És una atac a la transparència informativa i a facilitar les gestions als sol·licitants, m'explique.

Des del primer moment, en cada convocatòria de borsa o ajudes que han necessitat de puntuació, hem reclamat a l'equip de govern que es publiquen els resultats per apartats puntuables i no sols els totals.
D'aquesta manera facilitem als veïns i veïnes, que sense acudir a l'Ajuntament una vegada es fan públics els resultats, com que els criteris de puntuació són públics, una persona qualsevol pot comprovar la seua puntuació amb molta facilitat i comprovar que han valorat adequadament els seus apartats. Facilitem la tasca de control als nostres ciutadans.

Però en aquesta ocasió l'equip de govern no ha acceptat aquesta proposta, i sols publicarà els resultats de forma global. Això dificulta la transparència ja que obliga a qualsevol persona a demanar consultar el seu expedient de puntuació com a pas previ si vol saber com li han puntuat els diferents apartats i després reclamar-lo, si no està d'acord. Un sorprenent pas enrrere en la línia que s'havia dut fins ara i un motiu de discrepància que no esperàvem.

El proper dia les mocions i les preguntes... APROFITE PER A DESITJAR-VOS UN BON ANY, 2017.

No hay comentarios:

Publicar un comentario