viernes, 4 de noviembre de 2011

EU critica la pujada de la quota de clavegueram i denuncia que l'empresa està cobrant la pujada sense estar aprovada.


A l'anterior legislatura vàrem denunciar múltiples irregularitats per cobraments d'imports indeguts a la taxa del fem. Aquests cobraments indeguts, van desembocar en una devolució parcial als veïns, i que encara no s'ha completat ja que una part de les quantitats dels cobraments estan pendents de devolució, doncs ara sembla que la història es repeteix, aquesta vegada amb els rebuts de l'abastiment de l'aigua potable.


L'Ajuntament ens acaba de plantejar una modificació de la Taxa de Clavegueram bastant important i que podria arribar a suposar un increment exagerat del 330% d'eixe concepte. Eixe és l'efecte que hem calculat que tindria per a un consum de 40m3 trimestrals, per exemple.
Per EUPV, es tracta d'un encariment sobtat, amb el qual debuta la nova empresa adjudicatària.


Des de principis del mes de juliol, una nova empresa s'encarrega de la gestió del servei d'abastiment de l'aigua potable, i aquesta ha començat a facturar als veïns, però el més sorprenent és que en la primera facturació, que va arribar a els veïns el passat mes de setembre, ja ha inclòs l'extraordinària pujada de la Taxa de Clavegueram, quan aquesta modificació encara no ha estat aprovada per l'Ajuntament. De fet se'ns ha convocat per dilluns que ve a un ple extraordinari, en què aquesta és una de les propostes de l'ordre del dia, i si s'aprova encara s'ha de sotmetre a exposició pública i publicar en el Butlletí Oficial.


A La Pobla Llarga plou sobre mullat.


Anem a demanar les corresponents explicacions al Sr Soler perquè en primer lloc, necessitem saber si aquesta decisió de l'empresa, que perjudica els usuaris, aplicant-los un preu que no està en vigor, s'ha fet amb el consentiment del Sr Soler. En segon lloc, volem saber si es tracta d'un preu no oficial, i els veïns tenen dret a devolució. I en tercer lloc hem apreciat que en algunes lectures s'ha cobrat uns pocs metres cúbics, que ja havien estat facturats per l'anterior companyia. 
En definitiva, que algú de l'equip de govern prengui la iniciativa i llance una mica de llum entre tant desconcert.

2 comentarios: