jueves, 10 de noviembre de 2011

L'estafa de la pujada de l'aigua

El passat dilluns tinguerem Ple extraordinari. Al ple hi havia 3 aspectes que es varen tractar, però per començar vaig a centrar-me en l'assumpte per a mi més polèmic, que no es altre que el d'una proposta d'increment de la taxa del clavegueram.
La meua intervenció al Ple, es centrava en tres punts respecte de la proposta de l'Alcaldia:

a) Resulta incomprensible que la empresa adjudicatària des del passat més de juliol, i que ha enviat els primers rebuts trimestrals en setembre, ja ha aplicat la pujada. Es dir, ja ens han cobrat la pujada sense que estiga aprobat pel Ple. De vegades no se ni per a que votem al Ple.

b) La quantia de la pujada és desorbitada. Passarem de pagar 7 cèntims per m3 de consum, a pagar 17 cèntims per m3 de consum, i un fixe de 5,25 € per trimestre (que abans no es pagava i ara es pagarà independentment del consum). Amb un consum de 40m3, la factura és multiplica per 4.3 (en eixe concepte de clavegueram). Una passada !!!

c) La empresa ha de fer un informe, per a dir quines són les despeses del clavegueram (alcantarillat) i justificar que necessita pujar el preu, pq amb el preu actual no li arriba. Eixe és el procediment.
Que passa, que la empresa que es va quedar l'adjudicació per a 25 anys, ho va fer fent-li una oferta a l'Ajuntament  de 975.000 €, i un 8% anual del total que ingrese de rebuts.
I PASSA ... que la empresa ha comptabilitzat els 975.000 € i un 4% d'interes, (total 1.014.000 €) com a DESPESA que ha d'amortitzar i ens HO PRETEN COBRAR ALS REBUTS, repartit en els 25 anys, i al Sr. Soler li pareix bé !!!!
A més el 8% anual, també ho afegeix com a despesa.

VEÏNS I VEÏNES, a mi això em pareix "El timo de l'estampeta", i el timat és el poble. Ens falta per vore, qui és definitivament el timador.

3 comentarios:

  1. una poca vergonya el que passa amb l aigua...pretenen pujarla mes dun 120%? qe facil es caurer sobre el poble....

    ResponderEliminar
  2. La pujada és prou més, pq incorpora una part fixa de 5,25 €, que abans no es pagava.

    ResponderEliminar
  3. Però sobretot no té fonament, i pareix deixar entreveure, una espècie d'acord Soler - empresa. Quan més mires les xifres, i les estudies i compares, més preguntes et fas.

    ResponderEliminar